Burgemeester Oude Pekela boos op EO

Foto: TROSMeindert Schollema, de burgemeester van de gemeente Pekela, is niet blij met de reportage die de EO maakte over Oude Pekela. Dat heeft hij laten weten aan de media. Er keken zaterdag 336.000 mensen naar Dit Is De Dag Reportage, waarin te zien was hoe verslaggevers een halfjaar lang in het ‘probleemdorp’ verbleven. “Het zijn van die momenten dat het jammer is dat je geen lid bent van de EO. Je kunt dan ook niet opzeggen“, aldus de burgemeester. “Het maakt ons strijdvaardig.

Schollema is not amused. “De documentairemakers hadden vooraf gesteld op zoek te gaan naar de achtergronden van de situatie maar ze hebben zich beperkt tot een klein deel sociale problematiek. Die is er ook, maar het is een onvolledig beeld van Oude Pekela.

De gemeente gaat een onafhankelijke filmmaker opdracht geven om Oude Pekela een jaar lang te volgen. “Waarbij er aandacht moet zijn voor de problematiek, de mogelijke oplossingen en de historie.

Volgens Schollema heeft het geen zin om de EO op het matje te roepen. “Vlak voor de programmamakers uit Pekela vetrokken, zegden ze een afspraak voor een slotgesprek met mij af.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen