Jan Kooijman heeft draai gevonden bij RTL

Jan Kooijman heeft zijn draai gevonden bij RTL. Dat vertelt de presentator in TROS Kompas. Waar Kooijman voorheen op oppervlakkige programma’s als Killer Karaoke, Take Me Out en Cheat On Me gezet werd, maakt hij nu maatschappelijk betrokken tv. Spijt heeft hij niet. “Spijt is een onnodige emotie. Bovendien leer je van alles wat je doet. RTL heeft mij verschillende programma’s laten presenteren en daar ben ik blij om, want ik geloof dat ik nu een richting opga waar ik heel blij van word.

Die richting is een maatschappelijke richting. “Zo ben ik trots op Levenslang met Dwang, waar binnenkort een tweede seizoen van begint, en op Buitenlandse Gevangenissen, dat in februari op de buis komt. Dat is een ongelooflijk ingewikkeld programma om te maken.

Buitenlandse Gevangenissen is al een paar keer uitgesteld. “Je moet namelijk rekening houden met allerlei instanties en in een aantal landen werken de ambtelijke molens nogal langzaam, dus daardoor is het productioneel ook nog een flinke uitdaging.

Door de jaren heen is Kooijman een heuse BN’er geworden. “Tot mijn 28e leidde ik een anoniem bestaan, dat is nu over en soms verlang ik terug naar die tijd, maar ik ervaar bekendheid niet als een last.

Hoewel ik het wel prettig vind om mijn privéleven ook echt privé te houden, voor zowel mijzelf als de mensen om me heen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen