Anita Witzier ergert zich aan ‘mierenneukende overheid’

Anita Witzier ergert zich groen en geel aan de snelheidslimieten op bepaalde wegen in Nederland. Dat vertelt de KRO-NCRV-ster vandaag in het AD. Witzier heeft door haar tv-werk vaak haast. “Er zijn meerbaans snelwegen in Nederland waar je merkwaardig genoeg maximaal 100 km/uur mag terwijl het in werkelijkheid veilige ‘racebanen’ zijn. Die zones hangen vol met flitsers en mensen rijden massaal net iets te hard, omdat langzaam er onnatuurlijk aanvoelt“, klaagt de presentatrice.

Belachelijk, vindt ze dat. “Volgens mij is dat ook een doel van de ‘mierenneukende’ overheid. Want dankzij al die overtredinkjes vloeien jaarlijks miljoenen in de staatskas. Best irritant!

Witzier rijdt graag te hard. “Het zit gewoon in mijn systeem. Als ik me ergens aan de maximaal toegestane snelheid houd, is het altijd net alsof ik te langzaam rijd.

Aan treuzelende weggebruikers heeft ze een hekel. “Als ik op een doodstille weg tussen twee dorpen maximaal 60 km/uur mag, dan erger ik me mateloos aan mensen die precies vijftig rijden. Dan komt er een nare kant in mij naar boven.

Ze begint dan te foeteren en te schelden. “Dan ga ik m’n voorganger een beetje ‘opduwen’ om de automobilist in kwestie aan te sporen harder te gaan. Best asociaal! Maar dat bumperkleven heeft meestal wel het gewenste resultaat. En daar schaam ik me diep voor.

Het heeft voor een belangrijk deel te maken met Witziers tv-werk. “Ik heb van nature een ietwat ongeduldig karakter en heb daarnaast voor mijn tv-werk vaak te maken met strakke en hectische planningen. Haast is regelmatig geboden en dat resulteert dan helaas in te hard rijden.”

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen