‘Zorgenkindje nrc.next wordt niet geschrapt’

Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van de NRC, stelt dat er geen plannen zijn om ‘zorgenkindje’ nrc.next op te heffen. Dat vertelt hij in een interview met Adformatie. De nieuwe eigenaar van NRC, Mediahuis, heeft andere plannen. “Mediahuis wil zowel NRC Handelsblad als nrc.next laten bloeien: de één in de ochtend, de ander ’s middags”, weet Vandermeersch. “Als we morgen nrc.next stop zouden zetten, dan moeten we echt veel mensen ontslaan. Dus stoppen is echt niet aan de orde.

Samen met digitaal verkoopt nrc.next iets meer dan 50.000 exemplaren. “Dat is minder dan het ooit geweest is, want het zat zo rond 67.000. Dus het is niet goed. Als er in de ochtend nog een miljoen kranten verkocht worden dan moeten wij daar ook een groter aandeel in kunnen pakken.”

Er wordt tijd voor uitgetrokken, aldus Vandermeersch. “Ik vind dat je weer naar 70 à 75.000 exemplaren toe moet. Eerst stabiliseren rond de 50.000 voordat we kunnen groeien.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen