Albert Verlinde kritisch over ‘traag’ Net5 en RTL 5

Foto: Kastermans FotografieAlbert Verlinde vindt seriezenders als Net5 en RTL 5 te traag met het uitzenden van Amerikaanse dramaseries. Dat heeft de showkenner laten weten in RTL Boulevard. Netflix brengt de nieuwe serie Better Call Saul elke week één dag na de uitzending in Amerika met Nederlandse ondertiteling op het internet. Daar kunnen de reguliere tv-zenders volgens Verlinde wat van leren. “Ik vind het wel een tip voor de Net5’s, de RTL 5’s en de RTL 7’s van deze wereld“, aldus de showkenner van RTL 4. 

Volgens Verlinde zijn die tv-zenders nu vaak heel traag. “Nu zie je heel vaak dat er even gewacht wordt voordat een Amerikaanse serie hier op de buis komt. Die tijden zijn wel korter geworden, maar ik zou zeggen: jongens, zorg ervoor dat je eigenlijk al de dag na Amerika kan uitzenden.”

Dat moet met alle digitale communicatie lukken, stelt hij. “Dat moet toch tegenwoordig kunnen? Het is toch handel. Stuur dat ding vanuit Amerika de dag erna door naar RTL en dan kunnen we hier meteen kijken. Dat is volgens mij het seriekijken 2.0.”

Verlinde prijst dat Netflix eigen series als Better Call Saul maakt. “Netflix is aan de ene kant een soort oude leesmap, waarin heel veel oude series zitten die je terug kunt kijken, maar ze hebben er ook voor gezorgd dat ze eigen drama hebben. House of Cards is daar een voorbeeld van.”

Waar seizoenen van eigen series zoals House of Cards vaak in één keer geheel online worden gezet, volgt Netflix met bijvoorbeeld Better Call Saul het uitzendtempo van de Amerikaanse uitzender. “Eigenlijk is het gewoon een kanaal aan het worden.”

RTL’s versie van Netflix heet Videoland.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen