Ria Bremer: ‘Eva en Humberto druk met profileren’

Ria Bremer heeft het idee dat Eva Jinek en Humberto Tan vooral druk zijn met zichzelf profileren. Dat vertelt de tv-coryfee, die dit jaar de Beeld en Geluid Oeuvre Award krijgt, in de Volkskrant. Hun talkshows zijn een personalityshow, meent Bremer. “Het gaat om íémand, of dat nu Jinek is, Humberto, of Sonja vroeger“, zegt ze. “Je ziet vaak dat zulke presentatoren eerst twee jaar bezig zijn zichzelf neer te zetten, voordat ze aandacht krijgen voor de inhoud van hun programma.

Dat geldt niet alleen voor Eva Jinek, benadrukt Bremer. “Niet alleen Jinek. Humberto had het in het begin ook. Maar het duurt mij te lang. Jammer, omdat het mensen zijn die het óók inhoudelijk kunnen.”

Bremer heeft daar nooit last van gehad. “Bij mij was alleen mijn rug zichtbaar, ik hoefde me geen zorgen te maken over hoe ik erbij zat. Maar als je midden in beeld zit, ben je onderdeel van de beoordeling.”

Dat lijkt me een ramp. Het gaat niet meer om je gasten en je vragen, ze zitten alleen maar te kijken: wat heb je aan, hoe diep is je decolleté?”

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen