Ariane Schluter: ‘Noord Zuid heel gaaf’

Foto: Fred de GrootAriane Schluter, vooral bekend van de film Lucia de B., vindt dat haar serie Noord Zuid ‘heel gaaf’ is geworden. Dat vertelt de actrice in weekblad Televizier. Vanavond is de tweede aflevering van Noord Zuid te zien op NPO 1. “De serie is grimmig en geestig. Er is één grote zaak die over alle afleveringen loopt. En door de korte zaken die lopen, krijg je als kijker mee wat er op een politiebureau gebeurt; de dagelijkse grapjes, de lichtheid. Alles bij elkaar maakt dat de serie heel gaaf“, vertelt ze.

Schluter en de rest van de cast hebben ter voorbereiding schietles gekregen. “Simon de Waal, die ex-rechercheur en misdaadschrijver is, heeft ons meegenomen naar een schietbaan. Dat was te gek. We weten dus allemaal hoe je een pistool vasthoudt én we kunnen reanimeren.

Daarmee moet je ook geen fouten maken in een serie, vindt Schluter. “Daarom zijn ook de ME en het ambulancepersoneel in de serie echt. Aan de andere kant: het is wel drama, hè. We hebben geen documentaire gemaakt, je moet niet overal met een vergrootglas naar kijken.

Noord Zuid begon vorige week met 1,6 miljoen kijkers. Daarmee won de serie van Everybody Dance Now (987.000) op RTL 4 en Bloed, Zweet en Tranen (733.000) op SBS 6.

Noord Zuid begint om 20.30 uur op NPO 1.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen