RTL-Peter schaart zich achter positivo Erland Galjaard

Foto: SBSPeter van der Vorst is het volledig met zijn baas Erland Galjaard eens dat de media zich eens wat positiever moeten opstellen. Dat vertelt de presentator in zijn column in weekblad Televizier. Van der Vorst wordt zelf ook niet goed van alle negativiteit. Hij noemt als voorbeelden het geruzie in het Charlie Hebdo-debat, Henny Huisman die Sylvie Meis, “maar vooral zichzelf” belachelijk maakte en de kritiek op Eva Jinek. “En dat allemaal in de eerste twee weken van het jaar. Bah!

De RTL 4-presentator kan het niet meer aan. “Iedereen neemt elkaar de maat en we doen er allemaal aan mee, ik net zo goed. Maar de laatste tijd word ik er zó moe en treurig van.

Van der Vorst hoopt dat er massaal gehoor gegeven wordt aan Galjaards oproep. “Ook hij werd natuurlijk weer belachelijk gemaakt. Onterecht vind ik. Niet omdat hij m’n baas is (ik hoor de ‘zuurpruimen’ dat namelijk nu alweer roepen), maar wel omdat-ie hier gewoon een goed punt heeft!

Benieuwd of ik het zelf in de praktijk kan brengen…“, besluit Van der Vorst.

Galjaard bekritiseerde onder meer zijn eigen RTL Boulevard en RTL Late Night, vanwege het herhalen van de omstreden beelden van een hitsige Onno Hoes. “Leedvermaak verkoopt en scoort. Denkt men. Maar niet voor lang meer, zeg ik.

Youp van ’t Hek haalde Galjaard vanwege zijn column door de mangel. “Wat lult zo’n kerel nou? Hij zendt het allemaal uit, ik niet“, zei hij.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen