Peter Plasman tegen Postcode Loterij

Advocaat Peter Plasman, die vorig jaar twee zaken begon tegen de RTL 4-show Postcode Loterij: Miljoenenjacht, is een fel tegenstander van de Postcode Loterij. Dat schrijft hij vandaag in een column in Het Parool. Volgens Plasman drijft de Postcode Loterij op angst. “De angst met lege handen te staan als jouw postcode wint, maar je geen lot hebt. De angst als winnaar toch de loser te zijn“, schrijft de advocaat, die de loterij ervan beschuldigt deze angst te exploiteren in tv-reclames en andere uitingen.

Cruciaal is volgens Plasman dat iemand die geen lot heeft, tóch meedoet met de loterij, “maar de prijs niet kan incasseren als hij wint. De postcode zit aan de persoon vast.”

Het is een groot verschil met andere loterijen, vindt Plasman. “Het argument dat men zelf beslist om mee te doen gaat dus niet op: je doet altijd mee“, stelt hij.

Veel mensen kopen die angst af door mee te spelen met een lot, meent hij. “En angst is een akelig fenomeen.”

Plasman merkt ook nog op dat mensen niet alleen angst hebben om op hun huidige postcode geen lot te hebben, maar ook op hun vroegere postcodes. Die loten kunnen namelijk behouden blijven. Voor mensen die veel verhuizen is dat een probleem.

De Postcode Loterij maakt verschillende programma’s voor televisie, waaronder Eén tegen 100 en Miljoenenjacht.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen