Paul de Leeuw past op met grappen over islam

Paul de Leeuw is erg voorzichtig als het gaat over de islam. Dat heeft de komediant gemeld op 3FM. De Leeuw staat bekend om zijn pittige grappen, maar over de islam is hij terughoudend. “Het is al langer aan de gang dat je oppast als je dingen over de islam zegt. Dat heb ik echt al heel lang. Alleen ik ben natuurlijk niet echt een cabaretier. Ik denk dat ik er iets minder last van heb, dan als je echt dingen wil poneren in het theater. Maar ik zou er wel echt op passen“, zo vertelt de tv-ster.

De aanslag in Parijs van woensdag maakt duidelijk dat mensen die kritisch zijn over de islam rekening moeten houden met een aanval. “Je bent toch voorzichtiger als het gaat om de islam dan als het gaat om het katholicisme. Zo is het leven. Het is heel heftig.”

De moslimextremisten zijn volgens De Leeuw niet voor reden vatbaar. “Ik ben er bang voor. Als iemand voor je hoofd staat, is het leven weg. Het leven is hen zo weinig waard. Het leven is zo veel meer dan geloof.”

De Leeuw hoopt dat de aanslag de vrijheid van meningsuiting niet raakt. “Je moet het recht kunnen hebben om dingen te zeggen, vind ik. Maar je gaat toch oppassen. Ik vind het wel een stukje enger geworden, ja.”

Ik ga niet angstig door het leven, maar ik begrijp wel dat Matthijs van Nieuwkerk zegt: ‘Ik fiets toch een stukje harder.’ Ik let ook wat meer op. Maar ik denk dat iedereen om zich heen moet kijken.”

 

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen