Grote Improvatieshow niet aangepast na terreur Parijs

Foto: RTLDe seizoensopener van de RTL 4-show De Grote Improvisatieshow, die vanavond te zien is, is bewust níet aangepast na de aanslag in Parijs van afgelopen woensdag. Dat vertelt komediant Tijl Beckand in een interview met 100% NL. Dat een humoristische cartoon over de islam een aanslag kan uitlokken, zet veel journalisten en cabaretiers aan het denken. “De producent ging woensdag gelijk door de montage heen en er zitten een aantal grappen in die van toepassing zijn op dit onderwerp.”

Die zijn er niet uitgehaald. “We hebben besloten om het er in te laten. Het is niet van: ‘Joh, laat het er maar in.’ Het is wel echt even bekeken. Maar ik denk dat de algemene reactie is dat de daders van de aanslag in Parijs lone wolves zijn, jongens die in hun eentje handelden.

Beckand verwacht niet meer aanslagen. “Ik geloof niet dat dit een breed gedragen trend wordt. Ik denk dat de reactie is dat we juist moeten blijven zeggen wat er speelt en grappen moeten blijven maken.”

Toch is Beckand zelf ook wel eens bedreigd. “In het verleden heb ik er wel eens problemen mee gehad na een voorstelling. Dat iemand zei: ‘Ik kom even alle tanden uit je bek slaan, kijken of je dan nog steeds zo grappig bent.’ Dat had te maken met die specifieke religie.

De Grote Improvisatieshow is dit seizoen weer iets vernieuwd. “Wat het altijd leuk maakt, is dat je ieder seizoen nieuwe spelers toevoegt, zodat je ook andere kleuren en smaken krijgt. Mike Weerts, een jongen die ook van Voetbalvrouwen is, is er dit seizoen bijgekomen.

Het programma begint om 22.00 uur, direct na de seizoensopener van All You Need Is Love. “Dat is toch ook ongelooflijk, hè. Het 88ste seizoen. Maar liefde verveelt nooit.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen