Fons van Westerloo: ‘Ontslag Remko geen verrassing’

Foto: RTLFons van Westerloo, voormalig baas van RTL én SBS, ziet het ontslag van zijn zoon Remko van Westerloo als tv-baas van SBS niet als een verrassing. Dat vertelt hij vandaag aan het AD. Van Westerloo zou ontslagen zijn, omdat SBS nog altijd beneden verwachting scoort. Hij wordt vervangen door Peter Lubbers, oud-baas van de AVRO en RTL 7. “Het is geen enorme verrassing“, zegt vader Fons, die aan de wieg stond van SBS. “Het is een grote kerel. Dit gebeurt in tv-land. Dat weet je.

SBS-eigenaar Sanoma heeft in het verleden al eens geprobeerd om Van Westerloo te lozen, maar dat werd tegengehouden door de andere eigenaar Talpa. “John de Mol had eerst de macht om de directeur te benoemen”, weet Fons van Westerloo.

Het zou mij niets verbazen als is afgesproken dat die macht zou worden beperkt als in 2014 niet het gewenste marktaandeel werd gehaald. Dat is nu het geval, ondanks dat je vorig jaar toch een licht stijgende lijn zag. En dus is er nu een switch en ligt het in handen van Sanoma.

Volgens Henk Burgerhout van mediabureau Head to Head heeft Sanoma Talpa zo ver gekregen, omdat de directeuren van beide bedrijven het goed kunnen vinden: Peter de Mönnink en John de Mol. “Het is zichtbaar dat die twee elkaar mogen”, zegt hij.

Burgerhout denkt dat met Lubbers ‘de harde lijn terugkomt’. “Misschien was Remko van Westerloo ook een beetje te soft.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen