Floortje ‘in spagaat’ over vele vliegreizen voor tv

Foto: RTLFloortje Dessing bekommert zich zeer over het milieu en de manier waarop de medemens omspringt met de aarde. Om die reden voelt ze zich niet altijd prettig bij de vele milieuvervuilende vliegreizen die ze maakt. Dat vertelt ze vandaag in De Telegraaf. “Ik bevind me in een lastige spagaat. Aan de ene kant wil ik met mijn tv-programma’s mensen laten zien op wat voor prachtige, maar kwetsbare wereld we leven en dat we daar zuinig mee moeten omgaan. Tegelijk denk ik vaak: doe ik hier goed aan?

Dessing denkt er regelmatig over naar. “Helemaal senang voel ik me er dus niet bij. Ik probeer zoveel mogelijk de balans in de gaten te houden, reis niet stompzinnig de wereld over om in dure hotels te slapen.”

Toch doet ze er wel iets goeds mee, benadrukt Dessing. “Ik voel me verantwoordelijk om een groot publiek iets mee te geven dat blijft hangen. Ik hoop de blik van kijkers te verrijken.”

Uiteindelijk zal ik later, als ik een oud grijs bokje ben, de balans opmaken: wat heb ik gedaan, gekregen en gegeven? Als die balans positief uitslaat, is het goed.”

Dessing is momenteel elke donderdag te zien met haar programma Floortje Naar Het Einde Van De Wereld.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen