Eva Jinek: ‘Niemand rept over mijn hoge kijkcijfers’

Foto: AVROEva Jinek vindt het merkwaardig dat iedereen over elkaar heen buitelt om een mening over haar te spuien, maar dat niemand het heeft over haar kijkcijfers. Dat vertelt de presentatrice aan Harper’s Bazaar. Woensdag, op de dag van de terroristische aanslag in Parijs, trok Jinek een miljoen kijkers. Meer dan Pauw ooit heeft gescoord. “Nou hè. Blij dat dit toch nog wordt aangestipt, niemand rept erover. Gek eigenlijk hoeveel tongen het losmaakt als een vrouw van mijn leeftijd op zo’n talkshowplek zit.”

Jinek wordt op Twitter compleet afgemaakt. Dat ‘aanvaardt’ ze vanwege de positie die ze heeft. “Maar, dat gezegd hebbende: helemaal ongevoelig ben ik er ook niet voor. Het is meer dat ik er de afgelopen jaren vrij ervaren in ben geworden. Neemt niet weg dat ik soms denk: het is nogal wat, wat men allemaal vindt.”

Het zijn vaak vluchtige, korte meningen die twitteraars de wereld in slingeren. “Ik verbaas me tot en met over de hoeveelheid meningen die mensen hebben en op Twitter rondbazuinen. Het is haast een kunst, in 140 tekens.”

Vooral het decor van Jinek is het mikpunt van spot en kritiek. “Ja, haha, nogmaals first world problems. Wat dacht je van die pen? De pleuris breekt uit over die pen. Ik denk dat ik er vandaag maar op ga kauwen. Ik bedoel, ze gaan er hoe dan ook over vallen, dus dan kan ik net zo goed iets geks doen.

Zelf vindt Jinek het tot nu toe ‘goed gaan’

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen