Zwerver Rienk: ‘Utopia wordt gemanipuleerd’

Foto: RTLZwerver Rienk, die acht maanden lang in Utopia zat, stelt dat de redactie van het SBS 6-programma de inwoners aanzet tot ruzie om de kijkcijfers op te krikken. Dat vertelt hij in het Nederlands Dagblad. Er wordt volgens hem gemanipuleerd. “Soms adviseren ze: je moet dat of dat even zeggen, want dat past beter bij de verhaallijn. Ze sturen af en toe op ruzie aan. Je moet geen ruzies ontketenen. Je moet het gewoon laten gaan. Mensen maken toch wel ruzies, dus maak daar gewoon tv van.

Toch vindt Kroese het niet erg dat producent Talpa de boel manipuleert. “Het hoort erbij, ze moeten tv maken. Dat begrijp ik heel goed. Je moet de dingen alleen niet ontkennen. Als het zo is, zeg het dan. Niemand trapt er toch in.

Zelf heeft Kroese zich nooit laten manipuleren. “Dat hebben ze een paar keer geprobeerd, maar dat werkt bij mij heel erg averechts. Als je mij probeert te manipuleren, gaan de hakken in het zand.

SBS 6 stelt in een reactie dat het programma honderd procent echt is.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen