Peter Heerschop ziet oudejaarsconference wel zitten

Peter Heerschop zou het best leuk vinden om een Oudejaarsconference te maken op televisie. “Best vreemd dat ik daar nog nooit voor ben gevraagd“, zegt de komediant vandaag in De Telegraaf. Heerschop zit naar eigen zeggen het hele jaar door bovenop het nieuws. “Ik volg het nieuws op de voet, neem elke vrijdag bij Edwin Evers de hele week door en ik probeer op een niet zweverige wijze mensen tot iets meer liefde over te halen. De formule is een klap uitdelen, een aai geven en ’n beetje hoop.” 

Hij wil ‘een gevoel’ meegeven aan zijn publiek. “Maar geen onontkoombare mening. Ik zei al dat ik nooit zo van mijn eigen gelijk overtuigd ben. Wat ik wel leuk vind is om een standpunt in te nemen en daar dan keihard achter te gaan staan. En dan, na een hoop geschreeuw, toegeven dat die mening nergens op sloeg. Ja, dan heb ik een leuke avond.”

Heerschop maakte vorig jaar zijn eerste solovoorstelling. De weg ernaar toe was pittig. Hij liet zich regelmatig adviseren door collega’s. “Sommigen waren ronduit onbeschoft met hun kritiek. Dat vond ik wel kwetsend, maar ik wist ook gelijk dat ze me echt wilden helpen.

De bevrediging als het lukt is dan extra groot. In april ga ik try-outen met een nieuwe solovoorstelling.”

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen