Paul de Leeuw: ‘Ik speel niet meer in de A-league’

Foto: Fred de GrootPaul de Leeuw heeft het idee dat hij op televisie niet meer tot de topklasse behoort. Dat vertelt de presentator in een interview met VARAgids. De Leeuw moet dat verwerken, omdat hij naar eigen zeggen graag applaus krijgt. “Wel in de zin van dat ik gehoord wil worden. Ik kan iets en wil laten zien hoe goed ik dat kan. Tegelijkertijd ben ik ook aan het accepteren dat ik op televisie niet meer in de A-league speel. Dat schept ruimte voor nieuwe dingen, zoals Paul’s Puber Kookshow.”

Van ‘een nieuwe Paul de Leeuw’ wil hij niet spreken. “Weer een nieuwe Paul de Leeuw? Rot op, maar ik heb voor het eerst in tijden weer het idee dat ik dit tv-programma over pubers wil en moet doen.”

Het besef dat hij niet meer tot de top behoort, kwam enkele jaren geleden. “Ik kwam een paar jaar geleden qua werk, vooral televisie, in een soort wervelstorm terecht. Ik dacht: wat moet ik nou? Ik werd links en rechts ingehaald door jongere tv-en theatermakers, door jongere programma’s…”

Dan schrik je je rot. En het roept natuurlijk weerstand op: hallo, ik ben er ook nog. Maar ik moet me schikken in het feit dat de vraag minder is geworden. En dat is rustig.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen