Richard Groenendijk wil geen oudejaarsconference

Foto: Lilian van RooijHet lijkt Richard Groenendijk helemaal niets om een oudejaarsconference te doen op televisie. “Het is wel eens vaker gezegd dat dat het ultieme zou zijn voor een cabaretier, maar ikzelf zou het nooit durven“, zegt de komediant op 100% NL. Een allesomvattende conference zou ook niet echt goed bij zijn manier van cabaret passen, meent Groenendijk. “Ik ben natuurlijk toch een beetje van het sociale cabaret, van: hoe gaan jij en ik met elkaar om? En ik hou me minder bezig met de politiek.

Dit jaar doet Youp van ’t Hek de oudejaarsconference op NPO 1 en Guido Weijers op RTL 4. “Wat ik ga kijken? Dat is lastig. Ik vind Guido een heel aardige jongen, maar ik ga toch naar Youp kijken. Weet je wat? Ik ga ze gewoon allebei kijken. Je hebt tegenwoordig Uitzending Gemist, hè.

En wat doet Groenendijk zelf op oudejaarsavond? “Dan zit ik in Ik Hou Van Holland, maar dat is natuurlijk al opgenomen. Ik heb net een première gehad van mijn voorstelling, dus ben nogal opgebrand. Ik ga met een joggingbroek op de bank zitten. Er wordt weinig moeilijks gedaan hier.”

Groenendijk is vooral bekend van programma’s op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen