Dieuwertje Blok over pietendiscussie in DWDD

Foto: Fred de GrootDieuwertje Blok zei half november nog dat ze zich niet wil mengen in de Zwarte Pieten-discussie, maar komt daar vanavond op terug in De Wereld Draait Door. Ze zit aan tafel om erover te praten met Matthijs van Nieuwkerk. Dat heeft de VARA laten weten. Vooral bij de start van het Sinterklaasjournaal waren alle ogen gericht op het kinderprogramma. “Vanavond blikken we terug met Dieuwertje Blok op wat er allemaal is gebeurd en hebben we het uiteraard over de Pietendiscussie.

Kijkers van het Sinterklaasjournaal wilden weten of er ook anders dan donkergekleurde pieten in het programma zouden verschijnen. Toen er ook een witte piet opdook in het programma, was voor sommigen het hek van de dam.

Vorige maand wilde Blok nog niets kwijt over de discussie. “Er is veel rumoer omheen, maar ik ben gewoon met het Sinterklaasjournaal bezig. Ik probeer me er zo veel mogelijk aan te onttrekken en er in elk geval niet aan mee te doen. Wij hebben gewoon het programma“, zei ze.

“De discussie over dit kinderfeest is inmiddels wel heel hoog opgelopen en extreem. Bij het Sinterklaasjournaal hebben we ons programma en we hebben geen zin om onderdeel van die discussie te worden.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen