NPO 3 gaat zich louter richten op 20 tot 34-jarigen

Foto: RTLZenderbaas Suzanne Kunzeler van NPO 3 wil haar tv-station nog meer neerzetten als jongerenzender. Dat vertelt de in NRC Handelsblad. NPO 3 kreeg dit jaar een flinke klap te verwerken toen De Wereld Draait Door verhuisde naar NPO 1 en ziet straks ook nog eens de Champions League vertrekken. Die klap moet worden opgevangen door een scherpere profilering van de zender. “Nu is NPO 3 nog voor ‘jong denkende mensen’. Dat wordt vanaf komend jaar louter 20 tot 34 jaar”, zegt ze.

De zenderbaas denkt te weten wat de jongere wil. “Hij doet alles voor de eerste keer, eerste baan, eerste huis, hij gaat de wereld ontdekken. We willen dat laten zien in de programma’s.

Verder wil Kunzeler dat NPO 3 ‘het leven gaat omarmen’. “Zoals jongeren doen. Dus niet te veel op problemen richten, meer positieve programma’s.

Een voorbeeld: “In Uit de kast van Arie Boomsma werd homoseksualiteit nog geproblematiseerd. Nu trekt hij voor De Roze Rimboe met homo’s en hun vaders de wildernis van Argentinië in.

De NPO heeft besloten om uit geldgebrek niet mee te bieden op de rechten voor de Champions League vanaf het seizoen 2015-2016.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen