Albert vindt zondagbattle NPO 1 en RTL 4 spannend

Albert Verlinde vindt het erg spannend hoe de tv-kijker zich vanaf januari gaat gedragen op de zondagavond. Dat liet hij maandag blijken in RTL Boulevard. NPO 1 begint in januari weer met megahit Boer Zoekt Vrouw en voor het eerst durft RTL 4 het aan om daar dure series tegenover te zetten: Moordvrouw en Divorce. “Je kunt ook zeggen: je doet niks. Dan is Boer Zoekt Vrouw gegarandeerd een knaller. Maar als je er iets tegenover zet, denkt de kijker misschien: nou, dat wil ik wel zien“, zegt hij.

Verlinde vindt het ‘heel spannend’. “Ik denk dat dit een leuke keuze is. Of je kiest voor heerlijk drama op 4 of voor drama uit het echte leven op NPO 1.

Volgens Verlinde heeft RTL 4 een behoorlijke troef in huis. “Nu die series langer lopen, zie je dat ze een eigen stijl ontwikkelen. Naarmate het meer groeit, worden de series spannender en spectaculairder.

Nu NPO 1 en RTL 4 zwaar met elkaar gaan concurreren op zondagavond, heeft RTL besloten om de RTL 5-show So You Think You Can Dance na jaren te verhuizen van de zondagavond naar de woensdagavond.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen