Arie Boomsma liever op televisie dan in politiek

Arie Boomsma is wel eens benaderd om over te stappen van de televisie naar de politiek, maar heeft dat aanbod naast zich neer gelegd. Dat vertelt de presentator vandaag in het AD. Boomsma ziet het niet zitten. “Ik ben wel eens gevraagd om de politiek in te gaan. En nee, ik zeg niet door welke partijen. Maar ik twijfelde geen moment. Niets voor mij. Televisie zie ik als een goed middel om iets te bereiken“, geeft hij aan. “Ik wil iets laten zien waarna het aan de kijker is daar iets van te vinden.

Over de eeuwige ‘maatschappelijke betrokkenheid’ van Boomsma op televisie, wordt wel eens lacherig gedaan. “Er zijn genoeg mensen die zeggen: ‘Jij altijd met je belangrijke thema’s!’ Natuurlijk doet me dat iets. Maar tegelijk komt er een sterke drang in me los. Wat nou moraalridder! Dit is mijn taak als optimist. Cynisme is er al voldoende.

Boomsma maakt vooral programma’s over homoseksualiteit en dat leidt regelmatig tot vragen over zijn eigen seksuele geaardheid. “Alsof je ergens van wordt beschuldigd. En ik maak nota bene programma’s over openheid“, zegt hij.

Tot slot laat Boomsma nog weten zich best zorgen te maken over de toekomst van ‘zijn’ zender NPO 3. “Maar ik vind dit dan juist een fantastische tijd om daarvoor te werken.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen