Albert Verlinde: ‘Utopia de redding van SBS 6’

Foto: Nick van OrmondtAlbert Verlinde denkt dat Utopia dit jaar de redding van SBS 6 is gebleken. Dat heeft de showkenner laten weten in RTL Boulevard. Verlinde prijst het succes van SBS. “Wie had kunnen denken dat het programma er meteen weer een jaar achteraan zou krijgen? Het ging vliegend van start en daarna zakte het wat in. Het is wel een beetje teruggelopen, maar het heeft een ontzettend vaste fanbase. Het is voor SBS 6 echt de redding van de avond met elke avond op dat tijdstip zo veel kijkers.

De showkenner vindt de kijkcijfers van Utopia erg degelijk. “Met de herhaling tegen twaalf uur ’s avonds scoren ze ook nog eens heel veel kijkers. En dan heb je nog de livestreams, waar abonnementen voor verkocht worden. Dus niemand hoeft medelijden te hebben met SBS of met John de Mol.”

Utopia is het meest succesvolle vooravondprogramma van SBS 6 ooit. Er kijken op het eerste uitzendmoment vaak meer dan 700.000 mensen.

Vandaag bepalen de bewoners van Utopia of ze in 2015 blijven of vertrekken. Vertrekkende bewoners worden vervangen door nieuwe kandidaten.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen