Afperser John de Mol opgepakt door politie

Foto: RTLDe politie heeft woensdag een 70-jarige man uit Zeist aangehouden voor het afpersen en bedreigen van John en Linda de Mol. De man heeft bekend dat hij dreigbrieven verstuurd heeft. Dat heeft een woordvoerder van de politie vandaag laten weten. De Zeistenaar zette John de Mol sinds oktober 2013 via brieven onder druk om een geldbedrag af te geven. Deed hij dat niet, dan werd gedreigd zijn zus Linda, haar kinderen en hun naasten iets aan te doen. Zij leven al een jaar met strenge beveiliging.

De recherche startte een uitgebreid onderzoek en kwam de verdachte uiteindelijk op het spoor. Woensdag waren er voldoende aanwijzingen om een 70-jarige man uit Zeist aan te houden.

Het huis van de man werd doorzocht en diverse goederen voor onderzoek in beslag genomen. Omdat met de resultaten van de doorzoeking de verdenking verder werd versterkt, werd DNA van de man afgenomen.

Uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bleek donderdagavond dat er een match was met het tijdens het lopende onderzoek veiliggestelde DNA. De verdachte is hiermee geconfronteerd en bekende de brieven gestuurd te hebben.

De media-aandacht voor deze zaak leidde tot ruim 700 tips. Daar zat niet de gouden tip tussen, maar wel aanwijzingen die het rechercheteam hebben geholpen bij de opsporing van de verdachte.

De man is waarschijnlijk geen bekende van de familie. “Voor zover wij kunnen nagaan, is de verdachte niet bekend bij de familie De Mol noch bij Talpa”, meldt de woordvoerder van John de Mol.

De Zeistenaar wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen