Meest bekeken seizoen Sinterklaasjournaal ooit

Het Sinterklaasjournaal heeft zijn meest bekeken seizoen ooit achter de rug. Het is voor het derde jaar op rij dat de rubriek zijn eigen kijkcijferrecord verbreekt. Dat heeft omroep NTR vandaag laten weten. Er keken dit jaar gemiddeld 810.000 kijkers van zes jaar en ouder naar de uitzendingen om zes uur ’s avonds. “Dit is 130.000 kijkers meer dan het record aantal kijkers van 2013. Ook is dit jaar voor het eerst in de doelgroep 6+ meer dan een miljoen kijkers behaald“, aldus de omroep.

De miljoengrens werd twee keer gepasseerd in de eerste uitzendweek. Veel kijkers waren benieuwd wat het Sinterklaasjournaal zou doen met de discussie over Zwarte Piet.

Aangezien het Sinterklaasjournaal zich vooral richt op kijkers tussen 3 en 5 jaar, kijkt NTR vooral naar de doelgroep van kijkers van drie jaar en ouder. “In deze doelgroep was het gemiddeld aantal kijkers dit jaar ruim 1 miljoen, wat bijna 150.000 kijkers meer is dan het record gemiddeld aantal kijkers van 2013.”

Dat gemiddeld 1 miljoen kijkers in de doelgroep 3+ een groot record is, blijkt uit het feit dat de afgelopen jaren de miljoenengrens maar bij drie uitzendingen eerder is gehaald.

Netmanager Suzanne Kunzeler van NPO Zapp is er trots op dat het de NTR gelukt is om -speciaal in dit belangrijke jaar- wederom de goede toon en sfeer te vinden in het Sinterklaasjournaal. Ze vindt dat hiermee de toekomst van het Sinterklaasfeest in Nederland de goede weg is ingeslagen.

NTR-eindredacteur Ajé Boschhuizen: “Het Sinterklaasjournaal heeft ook dit jaar weer de kinderlijke magie, spanning en vrolijkheid van het Sinterklaasfeest in de uitzendingen de hoofdrol laten spelen.”

Tegelijkertijd is de gelaagdheid van ons programma niemand ontgaan. We hebben het mogelijk gemaakt dat iedereen vanavond het Sinterklaasfeest op zijn eigen manier kan vieren. Daar zijn we heel erg trots op.”

De uitzending van gisteren was de laatste in de reeks van dit jaar, die startte op 11 november. Vandaag, tijdens pakjesavond, kunnen de kijkers nog nagenieten van Het Sinterklaasjournaal Jaaroverzicht, om 17.15 uur bij NPO Zapp.

Als afsluiting van de sinterklaasperiode is ten slotte vanavond om 19.00 uur de registratie van het Zapp Sinterklaasfeest 2014 te zien.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen