SBS 6 trekt stekker uit datingshow Is This Love

Foto: AVROSBS 6 trekt de stekker uit het dagelijkse datingprogramma Is This Love. De laatste aflevering is vanavond om acht uur. Dat heeft het tv-station vandaag bekendgemaakt. Het programma is niet succesvol genoeg in de vooravond van de zender. “SBS heeft in samenspraak met Talpa besloten om te stoppen met dit reality-televisieprogramma“, aldus het station. “Vanwege tegenvallende kijkcijfers is besloten vanaf maandag aanstaande om 20.00 uur een ander programma uit te zenden.”

Er keken donderdagavond bijvoorbeeld slechts 238.000 mensen naar Is This Love, terwijl Utopia direct ervoor op 713.000 kijkers zat. “Wij danken alle kijkers en bezoekers van de site voor hun belangstelling in dit bijzondere project.”

SBS 6 zendt vanaf maandag nieuwe afleveringen van Rommel of Rijkdom uit om acht uur. In januari start het station op dat tijdstip met een nieuw Nederlands programma.

Zenderbaas René Oosterman zei bij aanvang van de show dat hij Is This Love? een maand de tijd zou geven om tot 8 à 9 procent marktaandeel te komen. Gisteren was het marktaandeel slechts 3,7 procent.

Twee weken geleden zei Oosterman nog hoopvol te zijn. “Er zit wat beweging in”, zei hij over de kijkcijfers. “Daarnaast ben ik zeer tevreden over de inhoudelijke ontwikkeling. Er is een betere balans tussen humor, liefde en verhaallijnen.

De productie van John de Mol weet uiteindelijk toch niet te overleven. Ook de livestreams op internet worden per direct stopgezet.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen