RTL contracteert YouTube-talent Mertabi

Foto: MAXYouTube-talent Mertabi heeft een tweejarig contract getekend bij RTL Nederland. Ze gaan samenwerken om de exploitatie van zijn YouTube-kanaal te verbeteren en zijn fanbase nog verder te laten groeien. Dat heeft RTL laten weten. De deal met Mertabi is onderdeel van RTL’s nieuwe ‘multichannel network’, waarin het zijn eigen video’s en die van derden exploiteert op YouTube. Op deze manier hoopt RTL meer geld te verdienen aan met name jongeren die aanzienlijk minder lineair tv kijken. 

De hilarische sketches van Mertabi zijn volgens RTL ‘razend populair onder de doelgroep 18 tot 35 jaar’. “Hij heeft over de laatste drie jaar ruim 500.000 trouwe volgers verzameld op verschillende kanalen, zoals YouTube en Facebook.”

Bert Habets, CEO van RTL Nederland, is enthousiast. “RTL bereikt met zijn tv-kanalen en digitale platformen al heel veel verschillende doelgroepen. Tegelijkertijd zien we dat het kijkgedrag van jongeren snel verandert en RTL zou RTL niet zijn als we daar niet op zouden inspelen.”

Met de oprichting van een eigen MCN hebben we daar nu een platform voor. Met het tekenen van Mertabi hebben we een zwaargewicht binnen. Hij is het soort talent waar we bij RTL graag in investeren.

Mertabi verwierf zijn online sterrenstatus met name door zijn populaire serie ‘Marokkaan Geeft Rijles’, waarin hij als rijinstructeur Mo de vooroordelen over Marokkanen op de hak neemt.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen