Robert Kranenburg in jury MasterChef Holland

Foto: RTLRobert Kranenborg stapt over van RTL naar SBS. Hij neemt plaats in de jury van het vernieuwde MasterChef Holland. Dat heeft SBS 6 bekendgemaakt. Nu MasterChef Holland verhuist van Net5 naar SBS 6 is de volledige oude jury, met daarin onder meer Kranenborgs oud-collega Julius Jaspers, op straat gezet. “De nieuwe juryleden van Masterchef Holland zijn om je vingers bij af te likken“, aldus SBS, dat naast Kranenborg ook Michiel van der Eerde en Marcus Polman aanneemt. 

Robert Kranenborg is meester-kok en was jarenlang werkzaam bij diverse top-restaurants in binnen- en buitenland. Tegenwoordig geeft hij les aan de Robert Kranenborg Academie, is hij eigenaar van restaurant Le Big Fish in Amsterdam en is hij vaste gast in DWDD.

Michiel van der Eerde werkte bij diverse sterrenrestaurants en was eindverantwoordelijke bij de horeca concepten van IQ Creative; Envy, Nevy en Supperclub. Nu heeft hij zijn eigen pop-up restaurant BAUT in Amsterdam.

Marcus Polman is culinair journalist en auteur van de kookboekenserie De Perfecte Kok. Hij heeft gewerkt voor Elsevier en Quote en schrijft nu voor Esquire over eten en drinken. Marcus is mede-eigenaar van restaurant The Rough Kitchen in Amsterdam.

Kranenborg was eind vorig jaar voor het laatst te zien met een programma op RTL 4. Samen met Herman den Blijker presenteerde hij het redelijk bekeken The Taste, de culinaire tegenhanger van The Voice.

Julius Jaspers, die in het verleden samen met Kranenborg het RTL 5-programma Topchef maakte, keert na zijn ontslag bij SBS waarschijnlijk terug naar RTL. Daar wordt gepraat over een nieuw seizoen van Topchef.

De nieuwe MasterChef Holland begint in het voorjaar op SBS 6.

 

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen