NPO 1 weigert EO-programma na Dodenherdenking

Foto: RTLMarcel Peek, de baas van NPO 1, zet een streep door het plan van de EO om een The Passion-achtige vertelling uit te zenden na afloop van Dodenherdenking op 4 mei. Dat zegt de zenderdirecteur vandaag in het AD. Hoewel het Nationaal Comité 4 en 5 mei geen bezwaar heeft tegen de tv-theatervoorstelling in Rotterdam, is Peek tegen. “Het voorstel van de EO voor een televisiespektakel vinden we niet passen bij het ingetogen karakter van Dodenherdenking“, vertelt de televisiebons.

De EO vindt het belachelijk. “Wij herkennen ons niet in de term spektakel en vinden het plan wel passen bij Dodenherdenking“, meldt de omroep. “Wij weten heel goed wat 4 mei is en wat daar wel en niet bij past.

Het was een goed plan, vindt de omroep. “Wij zoeken naar nieuwe manieren om de verhalen van de oorlog te vertellen. Dit idee was er een prima vorm voor.

Eigenlijk wilde de EO het verhaal van Anne Frank in een muzikale versie vertellen op televisie, maar dat plan stuitte op verzet van onder meer het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Vervolgens bedacht de EO een meer ingetogen variant in Rotterdam, zónder muziek, over twee ondergedoken families in Rotterdam. “We vinden dat de EO hier een mooi verhaal te pakken heeft”, zegt het Comité nu.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb was erg enthousiast over het plan, dat nu is afgeschoten door Peek.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen