Net5 pakt uit met vier Nederlandse dramaseries

Geplaatst op vr 28 nov 2014 om 9:44

Vrouwenzender Net5 pakt een oude traditie op: Nederlands drama. In het voorjaar komt het tv-station met maar liefst vier nieuwe series van eigen bodem. Dat heeft SBS bekendgemaakt. Net5 gaat gebukt onder slechte kijkcijfers en kan wel een oppepper gebruiken. Daar moeten de series Bagels & Bubbels, De Mannen Van Dokter Anne, De Jacht en Dagboek Van Een Callgirl voor gaan zorgen. “We gaan Net5 in haar volle glorie herstellen“, zegt tv-baas Remko van Westerloo.

Bagels & Bubbels is een romantische comedy met Egbert-Jan Weeber en Bracha van Doesburgh, waarin het onmogelijke liefdesverhaal van twee jonge mensen met een compleet ander leven wordt gevolgd. “Wat gebeurt er als een simpele bakkersjongen verliefd wordt op een internationaal supermodel?

In de romantische en komische doktersserie De Mannen Van Dokter Anne met Noortje Herlaar is de jonge arts Anne het middelpunt. Een week voordat ze in het huwelijk treedt, betrapt ze haar verloofde met een ander. Haar wereld stort in en ze keert terug naar haar ouderlijk huis.

Haar vader biedt Anne een baan aan in het ziekenhuis waar hij zelf werkzaam is. Hier komt ze de jongen waar ze vroeger altijd verliefd op was weer tegen, maar ontmoet ze ook andere mannen…

De spannende crimeserie De Jacht volgt de onderzoeken van een speciale eenheid van de politie die wordt geleid door een vrouwelijke rechercheur met de hulp van een mannelijke forensisch psychiater. Met in de hoofdrollen Loes Haverkort, Fedja van Huet en Peter Paul Muller.

Dagboek Van Een Callgirl met Sanne Langelaar en Dirk Zeelenberg gaat over het leven van een ogenschijnlijk normale jonge vrouw, die in het geheim een dubbelleven leidt als callgirl. Haar privéleven en haar zakelijk leven zijn twee totaal verschillende werelden die regelmatig botsen.

Precieze uitzenddata zijn nog niet bekend.
6 Reacties op “Net5 pakt uit met vier Nederlandse dramaseries”


 1. RaarMaarWaar

  S1ngle terug!!! Grootste fout om dat van de zender af te halen!

 2. René

  Dus Sanne Langelaar is Billie Piper.

 3. Simon

  Goed bezig bij Net5! Nu nog goed programmeren en er voldoende reclame voor maken. Ook belangrijk om er goede programma’s omheen te zetten. Dus niet om 20:30 een nieuwe Nederlandse serie en dan om 21:30 één of andere (herhaling van een) Amerikaanse serie.!

 4. Sean

  En dan na twee seizoenen de boel weer stopzetten zeker? Dat kennen we van Net 5, hopelijk is het nu anders als het een succes is.
  Bagels & Bubbles en De Mannen van Dokter Anne klinken als iets dat ik al een gezien heb. De Jacht is misschien wel interessant, maar ik zal me verbazen als het écht spannend wordt. Dagboek Van Een Callgirl is volgens mij gewoon een Nederlandse remake van Secret Diary Of A Call Girl. Niet dat dat slecht hoeft te zijn, want Dokter Tinus is een hit.

 5. The Clairvoyant

  4x een dure flop dus.

  Rot op met Nederlandse remakes van Amerikaanse series. Ik schi*t daar echt op.

 6. Janet

  Ik dacht precies hetzelfde, S1ngle terughalen! :)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.