Dekker vindt Champions League bij RTL of SBS prima

Foto: TROSStaatssecretaris Sander Dekker (Media) is er niet rouwig om dat de Champions League vanaf volgend jaar voor het eerst sinds het bestaan ervan niet bij de NOS te zien zal zijn. Dat heeft hij laten weten op Radio 1. De NOS heeft geen geld meer voor het toernooi, dat nu waarschijnlijk naar RTL of SBS gaat. “Ik hou van voetbal. Jammer? Volgens mij is het straks gewoon te zien op één van de andere netten, bij RTL, SBS of FOX. Het maakt mij niet zo vreselijk veel uit waar het wordt uitgezonden.

Volgens de NOS is het niet meebieden op de Champions League ‘een direct gevolg’ van de bezuinigingen. “Ik begrijp heel goed dat de NOS keuzes moet maken. Je kunt je euro maar één keer uitgeven. Maar bij dit soort dingen geldt: als ze niet bij de NOS te zien zijn, komen ze vast op een ander net. Dat zal niet voor alles gelden, maar wel voor veel sport“, zegt Dekker.

Op de vraag wat Dekker ervan vindt als de Eredivisie straks ook naar de commerciëlen gaat, zegt hij: “Dat is allemaal toekomstmuziek. Dingen veranderen. Ik vind het belangrijk dat voetbal op een open net te zien is. Of dat bij de NOS of op een ander net is, maakt mij een stuk minder uit.”

In de komende periode wordt duidelijk op welke tv-zender de Champions League terechtkomt. “Ik zou het al leuk vinden als een Nederlandse ploeg het tot de eindronde haalt. Dat is al lang geleden.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen