Lucille Werner in de bres voor Natasja Froger

Of de snoeiharde kritiek op het RTL 4-programma Met Open Armen nou terecht is of niet, Natasja Froger presenteert het programma op integere wijze. Dat vindt Lingo-ster Lucille Werner, vertelde ze zaterdagavond in Goor Draait Door. Werner heeft recentelijk zelf een kind geadopteerd. “Ik vind dat Natasja het echt prachtig maakt. Ik kan me voorstellen dat ouders ervoor kiezen, omdat ze het een prachtig document vinden om later aan hun kind te laten zien. Ik snap het ergens wel“, vertelt zij.

De kritiek komt met name van de stichting United Adoptees International, die zich inzet voor adoptiekinderen. De organisatie vindt dat de kinderen in het RTL 4-programma ‘ongevraagd en onbedoeld lijdend voorwerp zijn van emotie tv voor commerciële doeleinden’. Daar zouden ze later last van krijgen.

Of dat echt zo is, weet Werner niet. “Ik vind het heel erg moeilijk, want ik ken de dossiers niet en ik weet niet of het traumatisch zou kunnen zijn voor kinderen. Omdat ik me daar niet over ingelezen heb, vind ik het moeilijk om daarop te reageren.”

Wat het uiteindelijk met een kind doet en of het enorm schaadt, ik heb geen idee.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen