Paul Witteman: ‘Ik raakte mijn scherpte kwijt’

Foto: VARAPaul Witteman is niet alleen gestopt met Pauw & Witteman uit vermoeidheid, maar ook omdat hij zichzelf als interviewer achteruit vond gaan. Dat vertelt de presentator in een uitgebreid interview met Vrij Nederland. Het één was het gevolg van het ander. “Ik kwam ’s avonds veel te laat thuis, ook niet leuk voor mijn vriendin. Ik sliep te weinig. Alles wat ik zo leuk vond, ging ik gewoon vinden. Op een gegeven moment was de charme eraf. Ik raakte mijn scherpte kwijt“, zegt de VARA-coryfee.

Witteman twijfelde al een aantal jaar over zijn vertrek, toen hij die vorig jaar eindelijk aankondigde. “Ik had best in het harnas willen sterven, maar als je je werk niet meer goed kan doen, moet je stoppen. In de eerste afleveringen zat ik er een stuk adremmer bij dan tegen het eind.

Spijt van zijn vertrek heeft Witteman niet. “Ik mis de adrenaline en reuring helemaal niet. Ik ben nu 68 en bevind me in een andere fase“, vertelt hij.

Waar hij wél spijt van heeft, is de manier waarop hij zijn P&W-exit aankondigde. “Ik heb spijt dat ik in mijn persbericht heb aangekondigd met Pauw & Witteman te stoppen wegens vermoeidheid.

Toen de alom bewierookte Jeremy Paxman zei met Newsnight te stoppen omdat hij op een christelijk tijdstip naar bed wilde, vond men dat normaal. Maar ik kreeg iedereen over me heen: jeetje, waarom?

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen