Frits Sissing: ‘Carlo Boszhard is gewoon goed’

Foto: SBSHet tv-programma Maestro van de AvroTros is absoluut geen doorgestoken kaart. Dat heeft presentator Frits Sissing laten weten op 100% NL. Sissing stelt dat de beweringen van Privé-journalist Jan Uriot volstrekte onzin zijn. “We zouden het helemaal niet van tevoren kunnen vastleggen, want in de finale stemt het publiek door te bellen. Daar hebben we überhaupt geen invloed op. Ik weet niet wat de doelstelling van meneer Uriot is, maar er klopt niets van“, aldus de NPO 1-ster op de radio.

Volgens Uriot staat al vanaf het begin vast dat Carlo Boszhard gaat winnen. Hij zou ook al maanden dirigeerlessen volgen. “Carlo is gewoon goed“, werpt Sissing tegen. “Misschien heeft meneer Uriot ooit een akkefietje gehad met Carlo, ik weet het niet. Als je goed bent in Nederland, mag dat niet.

Sissing maakt zich er niet druk om. “Je hebt bij dit soort programma’s altijd dat mensen denken dat het doorgestoken kaart is. Dat had je ook bij Op Zoek Naar Joseph en andere van dat soort programma’s. Dat steekt altijd de kop op.”

Ook altijd wordt duidelijk dat het niet zo is, meent Sissing. “Als het van tevoren geregeld is, is zo’n programma namelijk echt volledig kapot. Het is ook niet te doen, want je hebt een jury die mee zou moeten werken, en een orkest, dat mee zou moeten werken. Het kan gewoon helemaal niet.”

Volgens Sissing ligt de strijd nog compleet open. “Het leuke is dat de andere kandidaten steeds beter worden en in de nek hijgen van Carlo. Het wordt dus nog heel erg spannend.”

Maestro is vanavond om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen