Elke avond films op nieuwe zender SBS 9

Foto: TROSDe nieuwe tv-zender SBS 9 gaat elke avond films uitzenden. Dat heeft de SBS-groep, dat met SBS 9 straks in totaal vier tv-zenders heeft, laten weten. SBS 9 gaat op de eerste dag van 2015 van start, “met elke avond om 20.30 uur een andere film“, aldus de zender. Net als de vierde zender van de concurrerende RTL-groep, RTL 8, zal SBS 9 voornamelijk gevuld worden met buitenlands product, zoals series en films. Hoe de programmering er precies uit komt te zien, zal op een later moment duidelijk worden.

Series die de kijker kan verwachten zijn bijvoorbeeld Gossip Girl of The Vampire Diaries, die te weinig kijkers trekken voor de drie grote zenders van SBS.

Voor de nieuwe zender, die volgens SBS weinig extra kost, zijn dat soort titels wél interessant. “Met een half procent marktaandeel ben je al een interessante aanvullende zender”, zei tv-baas Remko van Westerloo van SBS eerder.

SBS heeft op dit moment de tv-zenders Net5, SBS 6 en Veronica. Concurrent RTL heeft al wel vier tv-zenders: RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL 8.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen