Elke avond ander filmthema op SBS 9

Foto: MAXElke avond van de week heeft bij de nieuwe zender SBS 9 een eigen thema. Het speerpunt van de programmering wordt een dagelijks filmtijdslot om half negen. Dat heeft SBS bekendgemaakt op een perspresentatie. SBS 9 wordt een zender met heel veel films en series. Die zijn allemaal gerangschikt op thema. “Variatie op maandag, komedie op dinsdag, actie op woensdag, drama op donderdag, familie op vrijdag, spanning op zaterdag en romantiek op zondag“, zegt een woordvoerder.

De eerste uitzenddag is 1 januari 2015. Dan begint SBS 9 om twaalf uur ’s middags met het uitzenden van een filmmarathon met films als Seabiscuit en Runaway Bride. Diezelfde avond wordt het filmslot afgetrapt met de tv-première van Hereafter met Matt Damon.

Naast films, brengt SBS 9 ook nieuwe series als Blue Bloods, nieuwe afleveringen van bestaande series als The Goodwife en de herhalingen van Nederlandse dramaseries als Danni Lowinski in dezelfde week van de oorspronkelijke uitzending bij zusterzender SBS 6.

Het zendermanagement van SBS 9 bestaat uit het team van Veronica onder leiding van Directeur Televisie Remko van Westerloo. “De thema’s per avond zijn tot stand gekomen door naar de programmering van onze andere drie zenders te kijken en hierbij complementair te zijn. We bieden juist een alternatief voor de kijker. Met SBS 9 hebben we een mooie aanvulling op ons huidige aanbod”, zegt hij.

Bij de lancering op 1 januari kent SBS 9 een dekkingspercentage van ongeveer 60 procent. Bij UPC is SBS 9 te vinden op kanaal 23, bij Ziggo op kanaal 28 en bij Kanaal Digitaal op nummer 13.

De overige aanbieders volgen snel in de loop van het eerste kwartaal en vanaf dat moment zullen de kijkcijfers representatief zijn“, aldus SBS.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen