Carlo Boszhard: ‘Plezier in Maestro is mij afgenomen’

Foto: RTLHet plezier dat Carlo Boszhard had als kandidaat in het tv-programma Maestro is weg, nu hij door Privé is beschuldigd van vals spel. Dat vertelde hij vrijdagavond voor de camera van RTL Boulevard. Boszhard baalt. “Ik vind het een eer om voor dat orkest te mogen staan. Ik heb nog nooit aan een show meegewerkt, die ik zo fijn vond om te doen. Niet om te winnen, maar om muziek te maken. Dan word je dat zo grof afgenomen. Ik vind dat heel kwalijk. Ik ben gewoon heel erg emotioneel erdoor.

Het is ongekend, vindt Boszhard. “Ik ben furieus. Ik ben gekwetst. Ik vind het vreselijk. Het is een leugen. Niemand die daar heeft gestaan bij Maestro heeft, voor zo ver ik weet, een opleiding of een voorsprong gehad. Nu wordt al mijn vreugde weggehaald, omdat ik het schijnbaar te goed doe. Dat doet mij gewoon heel veel pijn.

De presentator heeft het gevoel dat alles verpest is. “Ik kan nog alleen maar verliezen, want als ik win, zeggen ze: zie je wil. En als ik verlies zijn zij misschien blij. Ik weet het niet. Er zijn ook mensen die zeggen: ‘Waar maak je je druk om? Ga lekker dirigeren, het is maar een programmaatje.’ Dat begrijp ik wel, maar ga niet zeggen dat ik een leugenaar ben. Dat maakt me heel erg boos.”

Hij neemt juridische stappen. “Mijn advocaat is er al mee bezig. De Telegraaf, Privé en Evert Santegoeds krijgen dat. Ze zullen er om lachen, want ze krijgen dat misschien heel vaak.”

Privé beweert dat Boszhard in het geheim al maanden voor de start van Maestro dirigeerlessen heeft gehad. Ook zou hij worden voorgetrokken in de NPO 1-show.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen