IDTV wint opnieuw rechtszaak om Wie is de Mol

Geplaatst op di 07 okt 2014 om 15:56

Tv-producent IDTV heeft opnieuw een kort geding gewonnen van evenementenbedrijf TB Events om de merknaam Wie is de Mol. Dat heeft een woordvoerder vandaag laten weten. TB Events organiseerde bedrijfsuitjes met de naam Wie is de Mol, zonder toestemming van IDTV, die naar de rechter stapte. In juli verbood de rechter het bedrijf inbreuk te maken op het merkenrecht van IDTV. Het bureau ging echter door met de uitjes, maar dan onder de naam Wie Ontdekt De Mol?.

Ook het gebruik van de nieuwe naam wordt nu bestraft. “De rechter heeft geoordeeld dat TB Events ook de naam Wie ontdekt de Mol? niet mag gebruiken en dat zij dwangsommen moet betalen aan IDTV.

IDTV is sinds 1999 producent van het succesvolle televisieprogramma Wie is De Mol? en is tevens houdster van het woord- en beeldmerk van de titel en het bijbehorende logo.

IDTV zal met beide vonnissen in de hand ook andere inbreukmakers gaan aanpakken“, besluit de persvoorlichter.
6 Reacties op “IDTV wint opnieuw rechtszaak om Wie is de Mol”


 1. Henk

  MAAK ZE ALLEMAAL KAPOT!!1!

 2. Jan

  Wanneer horen we eens keer goed NIEUW programma nieuws van idtv ipv uitmelken de mol? Dit bericht is via blondie de jong hierop terecht gekomen maar is dat alles wat ze kan?

 3. Johan

  Dit is toch alleen maar een compliment aan IDTV dat dit bedrijf Wie Is De Mol gebruikt? Gaan ze nou serieus naar de rechter voor zoiets? Ik zal dat nooit begrijpen, maar misschien ligt het aan mij.

 4. amoninus

  Het lijkt wel op dat geval toen Erland Galjaard de term “Sportzomer” van de NOS probeerde te jatten.

 5. Dirk

  @Johan: twee redenen: ten eerste kunnen beunhazen met matige spelletjes en spulletjes afbreuk doen aan de reputatie van het merk Wie is de Mol. Ten tweede kunnen ze eventuele eigen activiteiten van IDTv in de weg zitten.

 6. Jan

  @dirk : snap ik. Eigen activiteiten Idtv? Noem mij eens twee de mol activiteiten los van tv programma? Ze hebben zelf jarenlang zitten slapen qua events. Nu lingo wegvalt zal duidelijk worden wat een armoe het daar is. Jammer want t was ooit prachtbedrijf.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.