NCRV viert 90-jarig jubileum met bijzondere tv-nacht

Geplaatst op Tue 07 Oct 2014 om 16:03

Foto: NCRV

De NCRV wordt op 15 november negentig jaar en viert dat die dag met een feestelijk jubileumprogramma en een marathonnacht op NPO 1. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. In het programma NCRV 90! worden om vijf uur ‘s middags fragmenten uit de rijke historie van de NCRV-televisie getoond. Prominente (oud-)NCRV-ers als Caroline Tensen, Joris Linssen, Frank Visser, Jochem van Gelder blikken terug op programma’s als Villa Felderhof, Praatjesmakers en Taxi.

Het jubileumprogramma wordt direct na middernacht herhaald, gevolgd door het marathonprogramma Het beste van 90 jaar NCRV. Gedurende de nacht (01.00-07.00) wordt de top tien van de meest gewaardeerde tv-producties van de NCRV uitgezonden.

Het publiek kan de komende weken via de website van de NCRV stemmen uit een lijst van 90 programma’s. Op die manier bepaalt het publiek wat op de buis verschijnt.

Ook het commerciële RTL, dat vorige week 25 werd, viert binnenkort zijn jubileum. Op zaterdag 1 november worden overdag allerlei beroemde RTL-shows uitgezonden, waaronder de finale van de eerste Idols.
7 Reacties op “NCRV viert 90-jarig jubileum met bijzondere tv-nacht”


 1. Pino

  Dat Jochem van Gelder dat nog doet na hoe de NCRV hem, nog niet eens zo lang geleden, aan de kant heeft gezet zegt veel over zijn aard denk ik dan maar.

 2. André

  Ik dacht dat ze daar het themakanaal NPO Best voor hebben?

 3. Tim

  Hmm, KRO/NCRV . Wat betekend eigenlijk fusie in omroepland?

 4. anita temeijer

  tv programma s zijn tegenwoordig van een vuilnisbelt gehalte dat men steeds vaker kickt op zoveel jarig bestaan feestjes . Rode lopertje,fotograafje,overaandacht,en in de roddelblaadjes zichzelf teruglezen +foto . Jeeeeeeemig,wat enig . Aandacht en een hoop poen in de portemonee . En de kijkers ,ach die arme kijkertjes .This net als de Regering ,arme belasting betalertjes .

 5. DannyNL

  Ik mis op voorhand de talrijke spelshows waar de NCRV vroeger om bekend stond.
  Stedenspel, Spel zonder grenzen, Zeskamp, Tweekamp Kwistig met muziek, De Ted show zijn toch wel de bekendste.
  Jammer dat dat soort programma’s niet meer bestaan.

 6. anita temeijer

  Ja Danny ,waarom dacht jj nou dat er zoveel zeurprogramma tjes op tv zijn . De Duitse Zenders ZDF en ARD maken ook elke avond overuren om mensen op een stoel te zetten ,camera er bij en zeuren maar .Je wordt er horendol van . Maar het voordeel is wel dat die tvbazen steeds rijker kunnen worden .Dat is ook het enige waar het bij hun omdraait GELD GELD GELD . Danny ,waarom draaien ze op de Nederlandse tv altijd herhalings filmpjes .

 7. Paul

  De NCRV staat toch bekend als n integere omroep ( muv hoe ze met Drupsteen zijn omgegaan dan), wat doet de vreselijke Tensen daar dan???

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.