Gastenjager Pauw meest trots op Bram Moszkowicz

Foto: VARA

Rachel Franse, die gasten wierf voor Pauw & Witteman en nu hetzelfde doet voor de talkshow van Jeroen Pauw, is het meest trots op het ‘scoren’ van Bram Moszkowicz. Dat vertelt de redactrice vandaag in de Volkskrant. Franse haalde hem binnen op een belangrijk moment. “Ik ben er wel trots op dat Bram Moszkowicz op de dag dat hij werd geschrapt van het tableau toch bij ons aan tafel zat. Dat kwam zeker doordat ik veel tijd in hem heb geïnvesteerd en een goede band met hem heb.”

Een paar dagen eerder hadden de twee afgesproken dat hij te gast zou zijn op de dag van de uitspraak. “Bram ging ervan uit dat hij geschorst zou worden. Hij was aan het werk, dus niet bij de zitting aanwezig. Na de uitspraak belde ik hem meteen op.”

Franse bleek te eerste te zijn die hem het slechte nieuws moest vertellen. “Zijn advocaat stond op dat moment nog de pers te woord. ‘Je bent geschrapt, Bram’, zei ik, ‘geschrapt van het tableau.’ Hij stond perplex, had het echt niet verwacht.”

Toch kwam Moszkowicz naar de VARA-talkshow. “Ik vind het knap dat hij toen toch zei: ‘Een man een man, een woord een woord.‘”

Het interview in de Volkskrant met Franse is afgenomen naar aanleiding van een boek dat ze heeft gepubliceerd over het binnenhalen van gasten. De titel daarvan is ‘De slag om de gast’.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen