Wilfred Genee: ‘Pauw vraagt door waar Tan ophoudt’

Wilfred Genee vindt Jeroen Pauw een pittigere talkshowhost dan Humberto Tan. Dat vertelt de RTL 7-presentator in Veronica Magazine. Genee kijkt graag naar Pauw. “Ik ben fan van zijn stijl. Jeroen is snel, speels en houdt van pittige interviews. Waar Jeroen doorvraagt, stopt Humberto. Ik vind het wel knap wat Humberto in korte tijd heeft bereikt. De tijd was er rijp voor. Nederland had even genoeg van die pinnige, stugge en diepgravende nieuwsinterviews op de televisie“, zegt hij.

De succesvolste talkshowhost is nog altijd Matthijs van Nieuwkerk. “Matthijs zou ik graag eens een latenightshow zien presenteren. Dat is een heel ander ritme dan DWDD. Ik ben benieuwd of hij dat ook kan.”

Toch is Van Nieuwkerk niet de beste, oordeelt hij. “Ik vind Jeroen wél de beste interviewer. Hij heeft dan tongue in cheek, maakt grapjes en hanteert een enorm tempo dat hij nooit goed kon laten zien bij Pauw & Witteman. Af en toe zie je dat hij moeite heeft met schakelen, maar eenmaal steady gaat hij als een trein.”

Genee denkt dat Pauw wat minder scoort, omdat zijn nieuwe talkshow te snel na Pauw & Witteman kwam. “Het is heel link geweest om Jeroen er alleen neer te zetten, want je houdt zo altijd nog die geur van Pauw & Witteman.”

Misschien was het handiger geweest om Eva Jinek er naast te zetten of om een jaartje te wachten.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen