Humberto Tan blij met bemoeienis Erland Galjaard

Humberto Tan vindt het niet erg dat tv-baas Erland Galjaard van RTL zich zo bemoeit met zijn programma RTL Late Night. Dat vertelt hij in Villamedia. Galjaard zei zelf dat hij zich in het eerste seizoen elke dag met de gastenlijst heeft bemoeid. “Hij krijgt de line-up nog steeds iedere dag opgestuurd“, aldus Tan. “Hij schrapt niet zoveel, hij discussieert op basis van argumenten. Het is een samenwerking. Ik vind dat prima zo, want Erland kan ook mensen voor ons binnenhalen.”

De RTL-baas regelt niet alleen mensen uit de RTL-stal, aldus Tan. “Maar vanuit de hele media. Hij kent veel collega-directeuren, acteurs, artiesten. Dan zegt hij: moet ik die anders even voor jullie bellen? Ja graag! Hij heeft een goed gevoel voor de zender en voor wat wel en niet werkt.

Het is niet zo dat Galjaard een sturend karakter heeft, meent hij. “Nee, nee. Het was van begin af aan duidelijk: het programma moet mij passen als een jas. Niet hem. Hij is gewoon super betrokken.

Erland was degene die nadat Thé Lau in onze uitzending bekend maakte ongeneeslijk ziek te zijn, meteen zei dat we een concert moesten organiseren. Zijn idee. En het was een goed idee.

Galjaard heeft veel invloed. “Hij heeft wel eens gezegd: deze gast líever niet. Hij heeft ook wel eens gezegd: deze gast liever wél. En die werd het dan niet. Het gaat beide kanten op.”

Toch is Galjaards wil niet wet, besluit Tan. “Nee, we hebben redactionele vrijheid.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen