Veronica begint september bijzonder goed

Veronica is het nieuwe tv-seizoen goed begonnen. De eerste Maandag Mega Première-avond, de opvolger van de Maandag Mega Movie-avond, trok maandagavond veel bekijks. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De films The Avengers en Incredible Hulk leverden het station hoge marktaandelen op. Tijdens de films was Veronica in de commerciële doelgroep 20 tot 54-jarigen de grootste zender van het land met een marktaandeel van 13,9 procent, nog voor NPO 1 (13,2 procent).

In de doelgroep van Veronica, mannen van 20 tot 34 jaar, kwam het station tijdens de films zelfs uit op 23,9 procent marktaandeel. De nummers twee en drie waren RTL 4 (8,9 procent) en SBS 6 (8 procent). Mannenzender RTL 7 bleef steken op 4,5 procent.

The Avengers noteerde in de mannendoelgroep 23,2 procent marktaandeel, terwijl The Incredible Hulk goed was voor 31,3 procent. Ter vergelijking: RTL 7 zette 7,7 procent neer met de talkshow Voetbal International.

Als gekeken wordt naar absolute aantallen deed vooral The Avengers het goed met 522.000 kijkers (6+). The Incredible Hulk trok laat op de avond 235.000 kijkers.

Over de hele avond gezien was Veronica de derde zender van het land met 10,5 procent aandeel in de commerciële doelgroep 20 tot 54-jarigen, na NPO 1 en RTL 4. “Hiermee is Veronica’s Maandag Mega Première direct al een succes te noemen”, aldus het station.

De komende weken staat de Maandag Mega Première van Veronica in het teken van onder andere Wrath of the Titans, John Carter, Ted en American Reunion.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen