Veronica begint september bijzonder goed

Geplaatst op di 02 sep 2014 om 12:39

Veronica is het nieuwe tv-seizoen goed begonnen. De eerste Maandag Mega Première-avond, de opvolger van de Maandag Mega Movie-avond, trok maandagavond veel bekijks. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De films The Avengers en Incredible Hulk leverden het station hoge marktaandelen op. Tijdens de films was Veronica in de commerciële doelgroep 20 tot 54-jarigen de grootste zender van het land met een marktaandeel van 13,9 procent, nog voor NPO 1 (13,2 procent).

In de doelgroep van Veronica, mannen van 20 tot 34 jaar, kwam het station tijdens de films zelfs uit op 23,9 procent marktaandeel. De nummers twee en drie waren RTL 4 (8,9 procent) en SBS 6 (8 procent). Mannenzender RTL 7 bleef steken op 4,5 procent.

The Avengers noteerde in de mannendoelgroep 23,2 procent marktaandeel, terwijl The Incredible Hulk goed was voor 31,3 procent. Ter vergelijking: RTL 7 zette 7,7 procent neer met de talkshow Voetbal International.

Als gekeken wordt naar absolute aantallen deed vooral The Avengers het goed met 522.000 kijkers (6+). The Incredible Hulk trok laat op de avond 235.000 kijkers.

Over de hele avond gezien was Veronica de derde zender van het land met 10,5 procent aandeel in de commerciële doelgroep 20 tot 54-jarigen, na NPO 1 en RTL 4. “Hiermee is Veronica’s Maandag Mega Première direct al een succes te noemen”, aldus het station.

De komende weken staat de Maandag Mega Première van Veronica in het teken van onder andere Wrath of the Titans, John Carter, Ted en American Reunion.
12 Reacties op “Veronica begint september bijzonder goed”


 1. KomtDatZien

  @Opa
  NPO1 de grootste in commerciële doelgroep.

 2. M

  Waar blijft @Bóris nou toch mijn zijn reactie!!!!

 3. Sean

  The Avengers moest haast wel goed bekeken worden. Maar volgens mij win je meer als je de serie correct uitzend. Dus eerst Iron Man, The Incredible Hulk, Iron Man 2, Thor, Captain America en dan The Avengers. Hoewel losse films hebben ze wel een rode draad.

 4. Owen

  20-54?

  Oh beetje veebloemen omdat 20-49 tegenvalt?

 5. Mark

  @Vic, Arjan, Flippo: Veronica dus elke maandag première. Hoe lang houden ze dat vol? SBS heeft wel beste filmpakket, met alleen maar blockbusters van Dreamworks/Disney, Warner/New Line, Universal en Sony/MGM.

  RTL heeft komende maanden welgeteld één blockbuster première: The Amazing Spider-Man. Alle films op Veronica moeten komende maanden met gemak de 500.000 kunnen halen.

 6. VriendelijkeFrans

  @Owen
  In 20-49 hoger. Wel je huiswerk doen als je valse nicht wil spelen.

  @Mark
  Nee, ze doen volgens mij niet alleen maar premières. Op tipnl zie ik in oktober ook Knight and Day staan. Dat is geen première volgens mij. En het is tegenwoordig Disney/Marvel/Pixar/LucasFilm/Dreamworks.

 7. Rachel Luv

  Overbodig.

 8. 2Up

  Blijkbaar niet overbodig als er veel naar gekeken wordt. Veronica gaat goed

 9. Ano Nieme

  Het is geen opvolger maar de Maandag Mega Movie heet gewoon Maandag Mega Premiere wanneer de film een tv premiere is.

 10. Rachel Luv

  Veronica… De stekker kan eruit.

 11. Jack Spijkerjack

  Ik pies over je heen, Rochel!

 12. Twee Nul

  Rachel… De stekker kan ze niet vinden zo dom is ze

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.