SBS vernieuwt video on demand-platform KIJK

Geplaatst op di 30 sep 2014 om 13:28

SBS heeft zijn video on demand-platform KIJK vandaag compleet vernieuwd. Dat heeft het mediabedrijf vandaag laten weten. KIJK biedt via het internet alle videocontent van Net5, SBS 6 en Veronica. “KIJK heeft een nieuw design, is sterk verbeterd op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en bestaat niet alleen meer als website, maar heeft vanaf nu ook apps voor mobiel en tablet. Bovendien is de contentportfolio nog uitgebreider geworden“, legt een woordvoerder uit.

David Vink, directeur digitaal bij SBS, is blij. “Meer dan ooit hebben we geluisterd naar onze gebruikers en een product ontwikkeld dat qua content en content services aansluit bij wat de consument vandaag de dag verwacht.”

KIJK speelt niet alleen binnen SBS, maar vooral ook binnen Sanoma/SBS een strategische rol in de verdere ontwikkeling van onze merken en online video.

Het grootste gedeelte van de video’s is gratis te bekijken, waaronder alle Nederlandse series zoals Dokter Tinus, Celblok H en Danni Lowinski. Voor films en Amerikaanse series wordt een bedrag per video gevraagd.
7 Reacties op “SBS vernieuwt video on demand-platform KIJK”


 1. Visionair

  Ziet er strak uit, afgezien van die gradiënt in het zwarte menu. NPO blijft het mooist, RTL XL blijft het lelijkst.

 2. André

  Tja, nog steeds geen hbbTV versie en geen ondersteuning voor Chromecast. Dat valt een beetje tegen.

 3. Don

  Ik vind het wel een pluspunt van SBS dat ze al hun NL series gratis aanbieden, ik denk namelijk dat RTL best veel kijkers niet online bereikt omdat ze bijv. Bluf & Nieuwe Buren alleen tegen betaling aanbieden. Ik lees hier best vaak berichten en hoor ook in mijn omgeving dat mensen die series gemist hebben en graag terug willen kijken, maar er dan erachter komen dat er voor betaald moet worden. Terwijl zeker Bluf als het gratis op RTLXL stond meer zijn doelgroep zou bereiken online, ik denk dat ze nu best vaak kijkers mislopen die de afleveringen op televisie ook niet gaan volgen omdat ze de vorige niet gezien hebben, en niet weten dat en wanneer het herhaald word. Terwijl als RTL er dan een of twee extra reclame pop ups in zou monteren online, ze én veel meer kijkers bereiken en ze toch extra reclamegeld vangen, omdat drama duurder is om te maken.

 4. Anonymous

  Hey Don er is nog een platform dat alle Nederlandse series gratis aanbied zonder reclame pop ups of onderbrekingen:

  BitTorrent.

 5. De Wit

  Wie gaat er nu programma’s van deze zenders terugkijken.

 6. ghjghj

  Dit is de zoveelste vernieuwing.

  Zorg eens voor meer content en gratis HD, NET ALS BIJ RTL.

  Rtl mag wel wat lelijker zijn maar heeft wel het meeste.

 7. ron

  Nou, moet gezegd, hele verbetering. Die eerste versie was echt vreselijk. Wie had dat bedacht?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.