SBS-baas Remko: ‘NPO en RTL verslaan lastig’

Tv-baas Remko van Westerloo van SBS heeft niet de illusie dat hij op korte termijn NPO of RTL zou kunnen verslaan. Dat vertelt hij vandaag in de Volkskrant. SBS zit in de lift omhoog, maar het verslaan van de concurrentie is volgens hem lastig. “Daarvoor hebben we nog een of twee grote hits nodig, en dan bedoel ik echte game changers, zoals The Voice dat voor RTL was. Maar dat duurt vast nog even, want die komen maar eens in de tien jaar voorbij. We zijn al met al toch een heel end op weg.

Steeds meer mensen weten SBS 6 weer te vinden. “Vorig jaar hing er een bedompte sfeer, niets deugde, veel ging mis, maar in de loop van vorig najaar volgde een kentering. Het SBS-bashing was voorbij, mede dankzij de successen Utopia en Celblok H.

Toch zijn er ook nog flops, zoals de soap van Patty Brard en de zaterdagshow Beat It. “Dat hoort erbij. Aan ons de taak risico’s te nemen met nieuwe titels, en ja, dat gaat weleens mis.

Overigens heerst er niet alleen maar vreugdestemming bij SBS, want niet met alle zenders gaat het beter. “Er is sprake van een lek bij Net 5“, geeft de tv-baas toe.

In januari komt Van Westerloo met een vierde tv-zender: SBS 9.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen