SBS-baas Remko: ‘NPO en RTL verslaan lastig’

Geplaatst op ma 29 sep 2014 om 11:11

Tv-baas Remko van Westerloo van SBS heeft niet de illusie dat hij op korte termijn NPO of RTL zou kunnen verslaan. Dat vertelt hij vandaag in de Volkskrant. SBS zit in de lift omhoog, maar het verslaan van de concurrentie is volgens hem lastig. “Daarvoor hebben we nog een of twee grote hits nodig, en dan bedoel ik echte game changers, zoals The Voice dat voor RTL was. Maar dat duurt vast nog even, want die komen maar eens in de tien jaar voorbij. We zijn al met al toch een heel end op weg.

Steeds meer mensen weten SBS 6 weer te vinden. “Vorig jaar hing er een bedompte sfeer, niets deugde, veel ging mis, maar in de loop van vorig najaar volgde een kentering. Het SBS-bashing was voorbij, mede dankzij de successen Utopia en Celblok H.

Toch zijn er ook nog flops, zoals de soap van Patty Brard en de zaterdagshow Beat It. “Dat hoort erbij. Aan ons de taak risico’s te nemen met nieuwe titels, en ja, dat gaat weleens mis.

Overigens heerst er niet alleen maar vreugdestemming bij SBS, want niet met alle zenders gaat het beter. “Er is sprake van een lek bij Net 5“, geeft de tv-baas toe.

In januari komt Van Westerloo met een vierde tv-zender: SBS 9.
18 Reacties op “SBS-baas Remko: ‘NPO en RTL verslaan lastig’”


 1. Anonymous

  Dat lek bij NET5 wordt alleen maar erger door de komst van SBS9.

 2. Matt

  Ik snap echt niet waarom deze man nog zijn baan heeft! Hij heeft meerdere keren bewezen dat hij het echt niet kan!

 3. Antonio

  Verslaan? Het is geen oorlog! Van Westerloo heeft ruim de tijd gehad om te bewijzen dat hij niet geschikt is voor zijn functie.

 4. Anonymous

  SBS zal zich nooit kunnen meten met NPO en RTL.

 5. Mediaprak

  Waarom kan ik er bij een zorgverzekeraar wél voor kiezen om geen extra zwangerschapzorg in te kopen, maar ben ik wel verplicht mij te abonneren op div kleuterzenders? Ofwel waarom komt met de digitalisering van de kabel ook niet het PPC? Pay Per Channel. Een basispakket van 30 zenders welke IK wil. Fox, Rtl8, Sbs9, RtlZ, aan mij niet besteed, maar ik betaal er wel voor. Ik zie liever BBC3&4, ITV en Channel4.
  Waarom kan ik wel met een Ja-Nee sticker ongewenste krantjes uit mn bus houden en heb ik die keuze op tv niet?
  Waarom onderhandeld SBS met Ziggo en KPNTV voor een gunstig plekje bij de 1e 20 zenders? Laat hem mij overtuigen of ik een nieuwe zender tot mijn basispakket toevoeg. Dat zal een ware revolutie doen uitbreken in het medialandschap. Tot op heden word er bij onderhandelingen met de adverteerders nog te veel uitgegaan van de evt potentie aan kijkers. Als meer dan 50% van de abonnees de betreffende zender uit haar pakket heeft gegooid praat je wel anders.

 6. A. Zijn

  Hij doet hetzelfde als Fons bij RTL deed. 3 buitenlandse serieavonden op de hoofdzender. Schrikbarend als je de programmering van RTL4 van nu vergelijkt met die tijd. Wat een armoede was dat destijds.

 7. doe!!

  Beter Net 5 omdopen tot Fox 5 en Fox opheffen.

 8. Frank

  Het gaat hierbij niet alleen om risico’s te nemen met nieuwe titels, maar ook die titels programmeren op de juiste dag en juiste tijdstip. Als ze bv Patty’s big fat Ibiza wedding nou op een doordeweekse dag hadden geplaatst was er toch minimaal 600 of 700.000 kijkers uit gekomen. Beat it wellicht ook. Al moet ik ruiterlijk toegeven dat Beat it ook echt waardeloos is.

 9. Kijker

  Van een kentering bij SBS is helemaal geen sprake. Net5 doet het steeds slechter en het gros van de programma’s mislukt bij SBS6. En daarbij vind ik de programma’s van SBS6 gewoon heel erg plat. Zo’n soap over Andy van der Meyde op de vrijdagavond, dat is volgens mij meer een avond voor familie programma’s.

 10. Kijker

  Van een kentering bij SBS is helemaal geen sprake. Net5 doet het steeds slechter en het gros van de programma’s mislukt bij SBS6. En daarbij vind ik de programma’s van SBS6 gewoon heel erg plat. Zo’n soap over Andy van der Meyde op de vrijdagavond, dat is volgens mij meer een avond voor familie programma’

 11. hans

  SBS moet niet te veel groot amusement gaan doen. maak meer programma’s zo als op de zondagavond en zet de goede films op je belangrijkste zender. groter als RTL of NPO die doelstelling moeten ze niet hebben.

 12. Marc

  Eens, groot amusement is SBS gewoon te zwak in. De kracht van SBS zit in human interest, Real Life Soap zoals Utopia en Nederlandse drama producties.

 13. Bart V.

  Toch jammer dat er nooit een journalist eens aan Van Westerloo junior vraagt waarom SBS zo dom is om op een vrijdagavond reality te programmeren recht tegenover The Voice en op andere dagen alleen maar heel veel serie’s uitzendt. (maandag, dinsdag en donderdag). Had Patty op maandag gezet – wat betreft RTL 4 alleen met CSI hoeven te concurreren.

 14. Snoeshaan

  Waarom biedt van Westerloo Huisman niet meteen een contact aan? Hij moet toch zien dat hij de kracht van Surprise surprise is. Die man kan nog jaren mee als gezicht van die zender. Of leest hij geen commentaren?

 15. Bart V.

  @ 19.32
  Huisman scoort in de verkeerde doelgroep. Daar verdien je als zender niets aan.

 16. Anonymous

  Omdat adverteerders niet op Huisman zitten te wachten. Waarom denk je dat hij alleen bij SBS aan de bak komt en niet bij RTL?

  Bij RTL hebben weten ze hoe je zenders succesvol houdt bij SBS niet.

 17. hans

  kijk hij helemaal niet naar de programmering van andere zenders…
  waarom niet van af november de concurrentie aan gaan met RTL4 dan is de donderdag daar een stuk minder.

 18. rolf

  Remmetje van Westerloo, beter bekend als: de man zonder versnelling. Doe er dan wat aan!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.