Nicolette vond presentatie Expeditie Robinson pittig

Foto: RTL

Nicolette Kluijver vond de RTL 5-show Expeditie Robinson een pittige presentatieklus. Dat geeft de presentatrice aan in weekblad Televizier. Kluijver kon haar presentatieteksten dit keer niet oplezen. “Bij Expeditie Robinson is geen autocue, alle teksten leer je uit het hoofd en daarvoor moet je hard studeren. Het zijn vele A4’tjes aan tekst die je moet opzeggen“, zegt de tv-ster, die daar overigens niet van baalde. “Dat is juist een uitdaging en dat vind ik ook erg leuk om te doen.”

Vooral het begin was pittig. “Het is al een gedoe om er te komen; je moet eerst twee dagen reizen met boten en vliegtuigen. Je komt dus al moe aan, maar het is er zo mooi.”

De reis was het waard. “Je snapt meteen waarom je zo ver moet reizen om deze plek te bereiken. Het is er waanzinnig, het is een soort prehistorisch landschap.

Uiteindelijk ging het nog best goed. “Gelukkig ben ik goed in het bestuderen van teksten, maar mijn co-presentator Dennis Weening is er écht heel goed in. Als hij één keer iets leest dan weet hij het al meteen uit zijn hoofd“, zegt ze.

Al met al is Expeditie haar goed bevallen. “Het mooiste moment was tijdens de finale, toen Dennis en ik wisten wie er had gewonnen. We keken elkaar aan, dat was zo emotioneel.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen