Na Bureau Sport nu ook Bureau Marokko

Erik Dijkstra en Frank Evenblij komen na het succes van Bureau Sport met de nieuwe tv-reeks Bureau Marokko. Dat heeft de VARA vandaag laten weten. In Bureau Marokko integreren de twee bij diverse Nederlandse Marokkanen. “Zo gaan ze in Marokko op zoek naar de roots van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb, zoeken ze samen met voetballer Boulahrouz uit waarom er zo weinig Marokkaanse voetballers in het Oranje elftal zitten en helpen ze pizza’s bezorgen op scooters.” 

De vaste onderdelen van Bureau Sport blijven bestaan. In iedere uitzending gaan de mannen weer ‘Meedoen met’. Zo zoeken ze een schaap voor het offerfeest, hangen ze op het plein en doen ze een gebedsoproep in de moskee.

In de Verhoorwagen worden bekende Marokkanen ondervraagd. “Tot welke leeftijd ben je eigenlijk een ‘kut-Marokkaan’? En doe je er genoeg aan om het imago van Marokkanen te verbeteren?”

Ook is er iedere uitzending een item vanuit het Rif-gebergte, het gebied waar 80 procent van de Nederlandse Marokkanen vandaan komt.

Bureau Marokko is vanaf 2 oktober vier weken lang elke donderdag om 21.00 uur te zien bij de VARA op NPO 3.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen