Na Bureau Sport nu ook Bureau Marokko

Geplaatst op di 30 sep 2014 om 15:04

Erik Dijkstra en Frank Evenblij komen na het succes van Bureau Sport met de nieuwe tv-reeks Bureau Marokko. Dat heeft de VARA vandaag laten weten. In Bureau Marokko integreren de twee bij diverse Nederlandse Marokkanen. “Zo gaan ze in Marokko op zoek naar de roots van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb, zoeken ze samen met voetballer Boulahrouz uit waarom er zo weinig Marokkaanse voetballers in het Oranje elftal zitten en helpen ze pizza’s bezorgen op scooters.” 

De vaste onderdelen van Bureau Sport blijven bestaan. In iedere uitzending gaan de mannen weer ‘Meedoen met’. Zo zoeken ze een schaap voor het offerfeest, hangen ze op het plein en doen ze een gebedsoproep in de moskee.

In de Verhoorwagen worden bekende Marokkanen ondervraagd. “Tot welke leeftijd ben je eigenlijk een ‘kut-Marokkaan’? En doe je er genoeg aan om het imago van Marokkanen te verbeteren?”

Ook is er iedere uitzending een item vanuit het Rif-gebergte, het gebied waar 80 procent van de Nederlandse Marokkanen vandaan komt.

Bureau Marokko is vanaf 2 oktober vier weken lang elke donderdag om 21.00 uur te zien bij de VARA op NPO 3.
16 Reacties op “Na Bureau Sport nu ook Bureau Marokko”


 1. WillemB

  Mag ik zeggen dat ik fan van Frankj ben? Ja, dat mag ik zeggen.

 2. Paddy

  Ga dit zeker volgen!

 3. anonymous

  Hoop dat ze ook naar Utrecht gaan, de wijken Kanaleneiland, Lombok en Overvecht waar elke camera wordt gesloopt en iedere Nederlander wordt bedreigd, bespuwd en uitgescholden.
  Ook die kant laten zien heren, het zijn geen lieverdjes.

 4. Marc

  @anonymous

  Dat doen ze ook. Wat loop jij nu weer vooringenomen te zwammen?!

 5. Tsja

  @anonymous

  Daar woon ik. Nergens last van.

 6. rob robson

  Dit is vragen om klappen esahbie!

 7. Jan

  @marc weet je zeker dat ze die kant ook goed belichten? Zo ja, top.

 8. Snoeshaan

  vreselijke mocro’s die ons land verzieken!

 9. sharon dijksma

  De Marokkaanse tv komt niet met een programma Buro Holland . Die lachen zich dood . Kruip de moslimmetjes schorum jongetjes maar lekker in de kont met je Buro Majokko .

 10. anonymuisje

  Van mij mogen Frank en Erik ook naar Syrie.

 11. anonymuisje

  Ze vragen; tot welke leeftijd ben je een kut marokkaan?
  Tot je dood, heren.

 12. anonymous

  Nee Marc, dat doen ze juist niet

 13. Mar

  Zo te lezen hier gaan ze dus niet echt naar de probleemjongeren. Denk ook niet dat dat mag van de zender anders zijn we politiek verkeerd bezig en dat mag niet eh…..en dijkstra is volgens mij zo links als wat dus het wordt weer een knuffel aflevering! Doet Alie b dan ook mee vraag ik me af….of YESR! Ook modeljongen.

 14. Diktit

  @anonymous : dat doen ze wel, laffe, alles verdraaiende rat.

 15. sharon dijksma

  Die Dijkstra zeg op Marokko ,wat een geweldig land om te leven dan ga je toch niet in Gouda wonen . Nee Dijkstra het zijn geen azielzoekers .De mensen op Marokko wordt verteld dat je in Nederland gratis geld kunt krijgen .En daarom komen ze ook allemaal onze kant op . Met subsidies te over . Overal overal daar komen wij gaar komen wij overal overal overal op Nederland daar is het bal .En wir twi manden teroeg nar Majokko op vracantie

 16. AL2.0

  Dit VARA hiep hiep Marokko hoera PVDA programma laat ik links liggen…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.