Jort Kelder baalt van tv-portret door Eva Jinek

Jort Kelder was niet blij toen hij vernam dat Eva Jinek een tv-portret over hem zou gaan maken. Dat vertelt de tv-maker in VARAgids. Kelder weigerde eerst zijn medewerking aan de aflevering van het programma Brandpunt Profiel, dat vanavond te zien is op televisie. Hij gaf aan geen voorgesprek te willen. “In de dagen na mijn poging de KRO te ontmoedigen, druppelden steeds meer berichten van vrienden en kennissen of ik wist dat de KRO mijn doopceel aan het lichten was?

Er verscheen zelfs een oproep in de lokale krant van de provincieplaats waar Kelder op de middelbare school zat. “Heilige Maria, die jezuïeten pakten het grondig aan!”, dacht Kelder toen.

Om erger te voorkomen, en omdat ik niet kleinzielig wilde zijn, heb ik uiteindelijke passief meegewerkt aan KRO’s Profiel.

Kelder verstrekte beeld- en videomateriaal. “En intussen stapte presentatrice Eva Jinek mijn huis binnen om geliefde L. te ondervragen.

De tv-maker neemt aan dat ook zijn aanvaring met Jineks ex Bram Moszkowicz voorbij zal komen. “Pardonneer mij, maar denkend aan Eva bekruipt mij toch iedere keer weer die ene vraag: ‘Hoe kan zo’n verstandige jongedame vallen voor zo’n nie…’ Nou ja, vult u de diffamerende adjectieven zelf maar in.

Al met al verheugt Kelder zich niet op de uitzending. “Vooral omdat bemoeizucht van anderen met jouw leven de ultieme prijs is die ieder bekend type betaalt. Dat schuurt.

Zo’n tv-bio in 40 minuten is een les in nederigheid, zeker voor een control freak als ik.

Brandpunt Profiel is om 20.25 uur te zien op NPO 2.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen