Humberto Tan – Jeroen Pauw: 5-0

Humberto Tan bezorgde Pauw & Witteman een roemloze aftocht, vernederde Knevel & Van den Brink en blijkt nu ook te sterk voor de nieuwe Jeroen Pauw-talkshow Pauw. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Tan en Pauw strijden sinds deze week tegen elkaar. Waar de RTL 4-presentator gemiddeld ruim 1 miljoen kijkers en 24,3 procent marktaandeel scoorde met RTL Late Night, moet Pauw genoegen nemen met gemiddeld 614.000 kijkers en 17,7 procent marktaandeel.

Pauw lijkt zich in een gevarenzone te bevinden. Als zijn cijfers verder dalen, zit hij op het niveau van Knevel & Van den Brink, waar NPO 1 vanwege lage kijkcijfers de stekker uit heeft getrokken.  “De NPO wil een substantieel deel van de samenleving bereiken. Dan is 500.000 te mager“, zei tv-baas Frans Klein van de NPO daarover.

In januari en februari maakt Eva Jinek een talkshow op de late avond van NPO 1. Als zij wél weet te scoren, is het niet ondenkbaar dat de leerling van Jeroen Pauw uiteindelijk zijn plek inneemt.

Overigens was Pauw vrijdag ook op prime time te zien op NPO 1. Zijn documentaire Jeroen Pauw in Bangladesh scoorde met 409.000 kijkers zeer ver onder het zendergemiddelde.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen