Humberto Tan – Jeroen Pauw: 5-0

Geplaatst op Sat 06 Sep 2014 om 11:15

Humberto Tan bezorgde Pauw & Witteman een roemloze aftocht, vernederde Knevel & Van den Brink en blijkt nu ook te sterk voor de nieuwe Jeroen Pauw-talkshow Pauw. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Tan en Pauw strijden sinds deze week tegen elkaar. Waar de RTL 4-presentator gemiddeld ruim 1 miljoen kijkers en 24,3 procent marktaandeel scoorde met RTL Late Night, moet Pauw genoegen nemen met gemiddeld 614.000 kijkers en 17,7 procent marktaandeel.

Pauw lijkt zich in een gevarenzone te bevinden. Als zijn cijfers verder dalen, zit hij op het niveau van Knevel & Van den Brink, waar NPO 1 vanwege lage kijkcijfers de stekker uit heeft getrokken.  “De NPO wil een substantieel deel van de samenleving bereiken. Dan is 500.000 te mager“, zei tv-baas Frans Klein van de NPO daarover.

In januari en februari maakt Eva Jinek een talkshow op de late avond van NPO 1. Als zij wél weet te scoren, is het niet ondenkbaar dat de leerling van Jeroen Pauw uiteindelijk zijn plek inneemt.

Overigens was Pauw vrijdag ook op prime time te zien op NPO 1. Zijn documentaire Jeroen Pauw in Bangladesh scoorde met 409.000 kijkers zeer ver onder het zendergemiddelde.
75 Reacties op “Humberto Tan – Jeroen Pauw: 5-0”


 1. ABCD

  Trieste constatering. Gisteravond even RTLLN gekeken, hierna Pauw. Inspelend op de actualiteit is het veel informatiever. Maar ja, vanwege de ellende in de wereld houden kijkers liever een bord voor de kop en willen ze “dom” vertier i.p.v. infotainment. Trieste conclusie, dat wel.

 2. koekoek

  Humberto Tan doet het toch veel beter dan die saai pauw

 3. Dirk

  Ik vind 500k gemiddeld een prima basis om vanuit verder tebouwen. Heeft iemand paraat hoeveel kijkers Tan in zijn eerste week scoorde, was dat ook niet zoiets?

 4. Sjaak

  @Dirk
  Erg dom vergelijk.
  Pauw zit al 7 jaar op dat tijdstip, als de kijkers er nu nog aan moeten wennen, wennen ze nooit meer.

 5. Anna Bos

  Ik maakte me al zorgen, maar gelukkig is er ook vandaag weer een hallelujah praise Humberto Tan artikel.

 6. Sjaak

  @ABCD
  Hoezo Pauw actueler?
  Het hockey schandaal zat donderdag al in RTL late night voordat Pauw er gisteren ook een keer over begon.
  Bovendien is Pauw gewoon een reclameblok voor NPO1, donderdag reclame voor Flikken Maastricht, gisteren Boer zoekt vrouw promoten, erg kinderachtig.
  Tan is veel objectiever, daar zie je aandacht voor zowel SBS, de publieke omroep en RTL voorbij komen.

 7. -_-

  Inderdaad Pauw is gewoon P&W zonder Witteman… beetje onzin om te denken dat het nog moet groeien… het is gewoon dezelfde show die er al jaren was alleen in een nieuw decor en zonder Witteman.

 8. A. Zijn

  Positieve tv wint het momenteel van de negatieve/kritische benadering. Dat bewijzen de kijkcijfers van deze week wel. Kijk wat de succesnummers waren deze week en wat tegen viel qua kijkcijfers.

 9. anonymous

  En ja hoor; de duizendste veer in Humberto’s reet door MC.
  Maar het is appels met peren vergelijken. Pauw kijkt nu eenmaal de grens over, verder de wereld in, en daar word je momenteel niet vrolijk van. En politici zitten ook bij hem aan tafel, ook niet meteen kijkcijferverhogend. Daarentegenmaakt Humberto enkel feel good tv. Met de rtl-sterretjes, de patty brards en Jan Smitjes. Dat gaat er voor de meeste mensen net even wat makkelijker in.
  Eva Jinek op die plaats is overigens de doodsteek. Zou toppunt van opportunistisch gedrag van
  NPO wezen

 10. Bully

  Heb beide gekeken door middel van schakelen.
  Bij Humberto was het allemaal promoten. Waylon kwam zijn cd promoten en N. Froger haar nieuwe programma en bij Pauw ging het over wat er speelt met de hockey-viezerik maar zijn er geen boeiende gasten.
  Ik hoef niet de mening van Fatima te horen. Zie liever een boze ouder tegenover iemand van het bestuur die zo’n man slecht gecontroleerd heeft.
  En Pauw die wat over Boer Zoekt Vrouw(ook promotie) eruit probeert te trekken bij Jaspers. Lekker belangrijk,de mensen die dat programma kijken zien zondag die boeren vanzelf wel. 4 Minuten praten over een heerlijke boer die meedoet.

 11. Vinc

  MC is subjectief, toen HUmberto in het begin niet scoorde werd hij genadeloos afgemaakt door deze redactie, en nu is hij on top of the world.

 12. ger

  Appels met peren vergelijken stond er vanmorgen in de krant wat betreft Pauw en Tan. Pauw is actualiteit zonder al de show elementen . Tan is infotainment waar artiesten hun nieuwe cd komen promoten.

 13. Jaap

  Cijfers liggen hem niet aan de late-night shows, maar aan de lead-in.
  Pauw was vrijdagavond heel sterk, maar met een lead-in van 364.000 kijkers hoef je ook geen miljoenenpubliek te verwachten.
  De vrijdagavond is altijd al de meest bekeken avond van RTL Late Night, makkelijk met een lead-in van 2,3 miljoen kijkers.

 14. Jantje

  5-0 Gut wat een niveau. Maar Pauw wil helemaal niet concurreren met Tan want WIL GEEN RTL STERRETJES uitnodigen, dat is een KEUZE. Pauw wil ACTALITEIT. Discussies over JIHAD strijders en dat wil IK zien. Dombo!

 15. ABCD

  Pauw veel actueler? Het schandaal rondom de hocheyvrouwen was een dag eerder al bij Tan. Informatiever ? Flikken Maastricht en BZV promoten is wel erg informatief en kritisch. Kortom Pauw = “dom vertier”.

 16. Dirk

  @Sjaak: Pauw moet wennen aan het alleen presenteren en de kijker moeten wennen aan het programma. Degenen die de eerste aflevering hebben gezien, zijn in slaap gevallen of naar Tan gezapt. In de loop van de week werd het al beter, maar er zijn wel al 300k kijkers afgehaakt. Die komen na een paar weken vanzelf wel een keer kijken als de gasten van Tan hen niet boeien en als Pauw dan een prima show draait komen ze wellicht vaker langs.

  Volgens mij ging het bij Humberto ook ongeveer zo, maar dan andersom en met Witteman naast Pauw.

 17. Jantje

  Nee Pauw nodig geen RTL sterretjes uit, die nodigt PO-sterretjes uit.

 18. -_-

  JA en maandag voor Pauw en nog won Late Night.

 19. Flippo

  @Jantje: Ja geinig dat Pauw dat wil (praten over Jihad-strijders), maar de gemiddelde kijker zit er blijkbaar niet op te wachten. Het wordt nog 3 maanden afzien voor Pauw, de Vara en NPO1 met dit soort cijfers.

 20. TVKijker

  Als je 3 maanden bezig bent om een studio in te richten en anno 2014 dan nog steeds niet in native HD uitzendt verdien je ook gewoon een rotschop.

 21. Flippo

  @Dirk: Dit is inderdaad een vergelijk die kant noch wal raakt. Pauw zit al 8 jaar op dat timeslot, op RTL was 8 jaar niks te zien. Logisch dat Tan een publiek moest opbouwen.

 22. Chantal

  Aantallen kijkers na 5 dagen :

  RTL Late night 6.000.000 kijkers
  Pauw 2.500.000 ingedutte FM + BZV kijkers

 23. dunc

  actualiteit?hahah beelden van dallas en Victor reiner Hoe saai kun je t maken. tis tijd voor omroep max voor Jeroen pauw. tijd voor pensioen. wat gedraagt hij zich als een ouwe lu . te hoog in zijn bol. gedichtjes vullen zijn programma whahaha

 24. dunc

  en Eva wordt inderdaad de dood steek voor ned 1 op dat tijdstip. terwijl ned 1 de best bekeken zender van nederland is. slecht beleid. en dan is pauw nog 1 van de best betaalde presentator van de publieke omroep. zit boven balkenelende grens. voor zijn wanprestatie. ontslaan die saaie man

 25. Antonio

  Niet te loven dat ik aan deze reacties meedoe, maar vooruit: om Pauw en Tan te vergelijken is pure onbenulligheid. Bovendien: waarom zou je je druk maken over kijkcijfers en aantallen kijkers? Gewoon kijken naar programma’s die je leuk vindt, volgen mij gaat daar om. Niet om wie de meeste kijkers heeft. Maar dat schijnt een leuk spelletje te zijn.

 26. Antonio

  volgen = volgens

 27. ik

  Rtl ln is wel in hd. pauw niet

 28. Antonio

  Niet te loven = niet te geloven, sorry!

 29. dunc

  we leven in een democratie dus over kijkcijfers mogen wij wat zeggen . als niemand kijkt kan t budget omlaag. Dus minder belasting geld daar naar toe.kijk cijfers zeggen iets over wat de mensen willen duss klaag voor al over programma’s met een heel laag kijkcijfer

 30. Alex

  Ofwel, volgend jaar zit Matthijs van Nieuwkerk op Late Night en zal iemand anders DWDD overnemen.
  Mijn voorkeur Menno Bentveld, hij deed het erg goed toen Matthijs ziek was.

 31. gtstfites

  Het studio van Pauw en Witteman zag er veel gezelliger eruit. Nu bij Pauw is het decor saai en veel te donker.

 32. Kaaskijker

  Wat een afstraffing. En volledig terecht ook. Ik zat me gister enorm (niet te lang) te vervelen bij Pauw. Die ergerniswekkende RTL-formule om eigen programma’s te promoten is nu ook overgewaaid naar Pauw. En als je dan qua muziek kan kiezen tussen Miss Montreal of Waylon, dan is de keuze snel gemaakt:

  Ik heb Waylon gekeken (dat album ga ik kopen) en daarna naar CNN gezapt. Want daar werd de NAVO-top besproken.

 33. Kaaskijker

  Kijk deze mevrouw hadden ze bij Pauw (of nu zo spoedig mogelijk) in de uitzending moeten hebben. http://www.nato.int/cps/en/natolive/news_112742.htm?selectedLocale=en

 34. Anonymous

  Er dient wel opgemerkt te worden dat RTL hun medewerkers exclusief behoudt voor Late Night en niet meer naar de po-talkshows gaan terwijl po-medewerkers wél voortdurend als welkome kwaliteitsinjectie bij Late Night te zien zijn. Duidelijk een scheefgegroeide verhouding, weer die naïviteit van de publieke omroep die de spelletjes van RTL nog niet doorheeft en die ziet als collega omroep. Geheel foute inschatting.

 35. X

  Dat is onzin, in het begin was het zo dat RTL gezichten gevraagd werden eerder mee te werken aan RTL Late Night, maar het is nooit geweest dat ze exclusief voor RTL Late Night waren. Daarnaast de kritiek dat anderen nog vaak hebben dat er veel RTL gezichten bij RTL Late Night te zien zijn. Misschien dat het voor een deel ook zo is, maar bedenk je ook dat de meeste bekende Nederlanders bij RTL onder contract staan of op een andere manier aan RTL programma’s verbonden zijn. RTL heeft nou eenmaal de meeste programma’s en sterren onder zich.

 36. Anonymous

  @13:35. Helemaal geen onzin, vóór Late Night kwamen ze bijv. wel bij DWDD (ook Matthijs heeft dit onlangs opgemerkt) en nu niet meer. Dus de link is duidelijk. Als ik directeur was bij de publieke omroep zou ik deze wanverhouding eens goed onder de loep nemen en deze met belastinggeld betaalde facilitering van RTL een halt toe roepen.

 37. Erlanda

  NCRV 90 jaar : RTL 25 JAAR

  Wat een onzinnige titel van MC
  EN WAAROM NU WEL
  En op andere momenten niet?

 38. LD

  Gaan we door tot:

  Tan – Pauw
  68 – 0 ?

 39. pippeloentje

  Wat weer een dom gezeur vandaag, hoe lang gaat dit nog door.

 40. bob

  Haha voor mij was het 5-0 voor Pauw. Inhoudelijk dan.

 41. jan

  Houdt dat domme vergelijken van deze site middels een stand dan nooit op????

  Doe je toch ook niet met het journaal en rtl nieuws of rtl boulevard met DWDD

  Kappen dus!!!

  MAn man als je niets te vertellen hebt doe dat dan ook niet!

 42. Jan Jansen

  @ Jan

  In het vervolg je eigen naam neerzetten, Jeroen Pauw.

 43. anonymousje

  @ABCD; als ik de hele dag heb gewerkt, heb ik aan het eind van de dag geen behoefte aan een talkshow met veel politiek, die zwaar op mijn maag ligt.
  Voor politiek kijk ik wel naar het nieuws.
  RTLN heeft het gecombineerd, nieuws onderwerpen maar af en toe ook een gast met een wat minder zwaar verhaal.
  Ik kies daarom voor RTLLN.

 44. -_-

  Kijk hoe hypocriet mensen hier doen.

  Toen de PO van RTL won met sportzomer vs VI toen moesten we elke dag scores aanhoren van de PO lovers nu RTL de PO afstraft op de late avond is het opeens vervelend.

 45. Humberto Tan

  Heerlijk toch. Ze kunnen het maar niet hebben dat ik scoor met mijn late night versie van RTLB.

 46. Gerdien

  Sportzomer en VI waren allebei praatprogramma’s over de WK voetbal en dus vergelijkbaar. Bij Tan ligt het zwaartepunt op amusement en human interest, bij Pauw op politiek en cultuur: twee heel verschillende programma’s, dus. Wat mij betreft hoeft Pauw ook geen aandacht te bestede aan PO-kijkcijferhits al BZV of Flikken Maastricht. Ik snap het wel, Tan en Boulevard doen ook niet anders dan de eigen RTL-programma’s promoten maar bij Pauw wringt daar de schoen. Blijven richten op de zware onderwerpen, daar is ook een publiek voor en dat is n eenmaal kleiner dan voor het ‘gezellige’ gebabbel bij RTL: het zij zo. Je gaat de NRC ook niet verwijten dat het geen Telegraaf is, ook al heeft die laatste nog steeds veel meer lezers.

 47. Humberto Tan

  Noem jij mijn programma nou gezellig gebabbel?
  Het zijn hoogstaande gesprekken hoor!

 48. Pompala

  pauw is gewoon saai Tan is warmer levendiger en gezelliger

  Dit is mijn uitspraak en daarmee moeten jullie het doen KLAAR

 49. ..

  WAT .! krijgt pauw hiervoor betaald?

 50. Frans

  duidelijk voor mij dat Mediacourant gesponsord wordt door RTL, iedere dag weer een herhaling van loftuigingen aan het adres van RTL

 51. wigwam

  Even nadenken en dan weet je het: Pauw voelt ongemakkelijk omdat hij zo hard moet werken. In P&W kon hij toeslaan wanneer het hem uitkwam. Nu moet hij zelf de maat slaan, opletten, cement zijn – het is gewoon te veel voor hem.
  Jeroen heeft de rol van Witteman onderschat en betaalt daar nu de prijs voor.

  Humberto is anders – alleen – begonnen en plukt daar nu de vruchten van, ondanks de verplichte nummers en nietszeggende RTL-sterretjes in zijn show.

 52. Anonymous

  @wigwam, Pauw heeft in het verleden ook alleen een talkshow gedaan.

 53. Susan Drakenviller

  @Sjaak

  Domme reactie. Pauw presenteert nu alleen en een groot deel van de redactie is vernieuwd en ook de formule is anders. Dat is ook voor hem wennen. Een week zegt niks, in het begin was Tan tenenkrommend, dat was week 1 van Pauw zeker niet. Tan vind ik zelf geen reet aan, sloom en weinig inhoud. Pauw moet meer dames aan tafel hebben, dan is -ie op zijn best.

 54. Gerrie

  Humberto tan, mag ik even kotsen. Lachen en maar lachen hoe gemaakter hoe beter. Bagger.

 55. Dominique

  @Gerrie

  Humberto vaagt Pauw compleet weg en dat is best lachen.

 56. Danitsja

  Susan Drakenviller snapt het.
  De rest is minder pienter.

 57. Dominique

  ^

  Binnenkort:
  Humberto – Pauw,
  dubbele cijfers – 0.

 58. RICK

  kan die pauw niet wat anders gaan doen! zodat ie net als die kwallerige witteman!niet meer te zien is op tv!

 59. anonymousje

  Susan Drakenviller; Pauw heeft aangegeven geen vrouwen aan tafel te willen hebben omdat ze gewoon niets interessants te vertellen hebben.

 60. anonymous

  De inhoud en kwaliteits meter

  Tan – Pauw 0-5

 61. Sandy

  Is RICK het hulpje of loopjongetje van Tannemans?

 62. Leo

  Pauw moet weg! Pauw moet weg! Van Nieuwkerk naar Late Night. Probleem opgelost. En svp geen Jinek, brrrrrr

 63. RICK

  HUMBERTO BLIJFT GEWOON ZITTEN WAAR HIJ ZIT EN DE REST IS GEWOON EEN STELLETJE RUKKERS!!

 64. Erlanda

  Kinderen laat het zijn ……
  RTL is gewoon goed gestart in het seizoen!

 65. Mandy

  Goed….ik ga weer lekker vingeren….

 66. -_-

  Face it… NPO1 scoorde alleen op de late avond omdat RTL4 sinds Barend & van Dorp niks bijzonders heeft gedaan.

  Nu is RTL4 terug op de late avond en meteen merkt NPO1 dat. Kwam omdat veel RTL4 kijkers altijd om 22:30 gingen zappen. Nu doen ze dat niet meer.

 67. Mandy

  Nee, ze blijven liever hangen bij de prietpraat van Tan.

 68. Monique

  De ”prietpraat van Tan” scoort.

  Scoor je niet, ben je weg.

  Pauw:
  bye, bye,
  zwaai, zwaai.

 69. Humberto Tan

  Mensen mensen wat maken jullie je toch druk om mij.
  Fascinerend gewoon.

 70. Humberto Tan

  Wie wilt een liedje horen? Ik kan mooi zingen, en jullie lekker niet, lekker puh!

 71. Bieter

  We zijn weer lekker appels met peren aan het vergelijken, Tan is de aanvoerder van de hype, Pauw is de aanvoerder van de nuance, maar de tokkies zullen het wel weer winnen van de beschaving, dit is Nederland anno 2014.

 72. Floris

  @ Bieter, mooi gezegd. Zo is het maar net.

 73. ABCD

  Toch fijn dat er weer zo’n nep-ABCD is. Zelf vind ik in het algemeen Pauw interessanter dan Tan. Maar daarom kijk ik af en toe wel naar Tan, blijf er hangen zolang er geen RTL-programma wordt behandeld, en schakel vanzelf over naar Pauw(veelal bij reclameblok).

 74. Theo

  Humberto Tan – Jeroen Pauw: 5-0
  Maar hoe goed waren de kijkcijfer van de eerste maanden van Humberto Tan???
  niet goed

 75. -_-

  Ja Tan was nieuw.

  Pauw zit al jaren op dat tijdslot. Die vergelijking gaat niet op.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.