Goedele Liekens dacht dat Britse tv-klus grap was

Goedele Liekens dacht dat het verzoek om voor de Britse tv-zender Channel 4 aan de slag te gaan een grap was. Dat vertelt de Vlaamse seksuologe vandaag in het AD. Liekens kreeg al twee jaar lang e-mails over het nieuwe programma Sex in Class, waarin tieners seksles krijgen. “Ik dacht in eerste instantie dat het om een foute grap ging van een verborgencameraprogramma. Uiteindelijk, toen Channel 4 bleef vragen waarom ik niet reageerde, heb ik toch maar contact met ze gezocht.

In het programma stapt Liekens een schoolklas in om daar op luchtige wijze over seks te praten. “Ik discussieer op een luchtige, humorvolle toon met de pubers over hun gevoelens, grenzen die ze aan hun seksualiteit kunnen stellen, het onrealistische beeld dat porno schetst, genot, masturbatie en hoe je respectvol omgaat met een relatiepartner.

Dat de Britten een Vlaamse vragen, verbaast haar niets. “De manier waarop op Britse scholen en thuis over seks wordt gesproken, is ronduit preuts. Als gevolg hiervan heeft het land het hoogste percentage tienerzwangerschappen van Europa.

Binnenkort is Liekens ook op RTL 5 te zien en wel met Sex Academy.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen