Goedele Liekens dacht dat Britse tv-klus grap was

Geplaatst op Tue 02 Sep 2014 om 13:15

Goedele Liekens dacht dat het verzoek om voor de Britse tv-zender Channel 4 aan de slag te gaan een grap was. Dat vertelt de Vlaamse seksuologe vandaag in het AD. Liekens kreeg al twee jaar lang e-mails over het nieuwe programma Sex in Class, waarin tieners seksles krijgen. “Ik dacht in eerste instantie dat het om een foute grap ging van een verborgencameraprogramma. Uiteindelijk, toen Channel 4 bleef vragen waarom ik niet reageerde, heb ik toch maar contact met ze gezocht.

In het programma stapt Liekens een schoolklas in om daar op luchtige wijze over seks te praten. “Ik discussieer op een luchtige, humorvolle toon met de pubers over hun gevoelens, grenzen die ze aan hun seksualiteit kunnen stellen, het onrealistische beeld dat porno schetst, genot, masturbatie en hoe je respectvol omgaat met een relatiepartner.

Dat de Britten een Vlaamse vragen, verbaast haar niets. “De manier waarop op Britse scholen en thuis over seks wordt gesproken, is ronduit preuts. Als gevolg hiervan heeft het land het hoogste percentage tienerzwangerschappen van Europa.

Binnenkort is Liekens ook op RTL 5 te zien en wel met Sex Academy.
2 Reacties op “Goedele Liekens dacht dat Britse tv-klus grap was”


  1. Simon de Wit

    Jammer dat niemand iets wil zeggen over Goedele Lik-eens, dan zal ik ‘t maar doen.

  2. Rachel Luv

    Doe maar niet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.